28.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăACTUALITATECum primeste senatorul Mutu sprijin de la un controversat om de afaceri...

Cum primeste senatorul Mutu sprijin de la un controversat om de afaceri in campania electorala!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Partenerul controversatului om de afaceri Ilie Potecaru i-a inchiriat Asociatiei „Gabriel Mutu Alaturi de tine” un apartament in care candidatul PSD la Primaria Sectorului 6, Gabriel Mutu, a organizat mai multe intalniri cu electoratul in pre-campania electorala. Operatiunea s-a derulat printr-o schema menita sa ascunda legatura dintre proprietarul imobilului si Gabriel Mutu. Ion Cornel Petrut, unicul asociat al firmei care detine imobilul inchiriat, si Ilie Potecaru sunt fondatori celui mai scump „hingher de masini” din sectorul 6, Ilcor Auto Eco. Cei doi afaceristi au prosperat in mandatul fostului primar pedelist Cristian Poteras.

Pentru ca apartamentul din Bdv. Uverturii sa poata fi folosit de asociatia lui Gabriel Mutu, Ion Tanasuica, consilier local al PSD in Primaria Sectorului 6, a semneaza in data de 4 ianuarie doua contracte: unul in valoare de 1.200 de lei prin care inchirieaza imobilul de la Puf 2001 Impex SRL si un altul, de comodat, prin care ofera gratuit apartamentul abia inchiriat asociatiei.  Societatea Puf 2001 Impex SRL este detinuta de Ion Cornel Petrut (unic asociat) si administrata de Viorel Victor Vieru. Aceeasi persoana administreaza si astazi firma Ilcor Auto Eco, fondata de Ilie Potecaru si Ion Cornel Petrut. Ilcor Auto Eco a castigat milioane de euro din ridicarea masinilor din sectorul 6, in timpul mandatului lui Cristian Poteras, scrie Hotnews.ro.

Nota: Reporterul HotNews a incercat in mai multe randuri sa obtina o declaratie pe acest subiect din partea senatorului Gabriel Mutu, insa acesta nu a fost de gasit la biroul parlamentar sau la sucursala Asociatiei „Gabriel Mutu Alaturi de Tine”.


Sursa: Schema ilustrata cu ajutorul Visual Investigative Scenarios.

Tanasuica plateste pentru apartamentul cu 4 camere, situat la parterului unui bloc de pe Bulevardul Uverturii,  1.200 de lei lunar (aproximativ 265 euro) in conditiile in care un imobil similar, cu intrare directa din strada si situat la cateva blocuri distanta, se poate inchiria cu 750 de euro. Chiar daca Tanasuica plateste o chirie de aproape 3 ori mai mica decat vecinii sai, acestuia i-ar mai trebui in fiecare luna inca 450 de lei pentru a reusi sa achite intreaga suma. Potrivit declaratiei sale de avere, acesta traieste doar din leafa de consilier, care in 2015 a fost de 743 de lei pe luna. Anul acesta, Tanasuica candideaza din nou din partea PSD pentru un post de consilier local in Primaria Sectorului 6.


Contactat de HotNews, Ion Tanasuica a spus ca nu isi aminteste cum se numeste firma de la care a inchiriat imobilul si ca nu are nici o legatura si nici nu a auzit de Ion Cornel Petrut, patronul firmei. El povesteste ca initial dorea sa cumpere apartamentul respectiv pentru familia sa, insa, in aceeasi perioada, a fost rugat de Gabriel Mutu sa gaseasca un spatiu pentru asociatie.

Ion Tanasuica
Ion Tanasuica
Foto: Primaria Sectorului 6

Dincolo de faptul ca Ion Cornel Petrut si Ilie Potecaru au detinut celebra firma Ilcor Auto Eco care se ocupa de ridicarea masinilor din sectorul 6 fix in timpul mandatului sau de consilier, numele Ion Cornel Petrut apare negru pe alb in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului care este atasat la dosarul din arhiva Judecatoriei Sectorului 6 prin care apartamentul inchiriat a devenit sucursala a Asociatiei Gabriel Mutu Alaturi de tine. De altfel, persoana imputernicita de membrii asociatiei pentru a face demersurile cu privire la de deschiderea noii sucursale este chiar Tanasuica. Intrebat cum reuseste sa plateasca chiria, el a explicat ca este ajutat de cei 8 copii ai sai care sunt plecati in Germania si de sotie care la randul sau are afaceri in Germania.

In apartamentul de pe Bdv. Uverturii detinut de firma lui Ion Cornel Petrut, Gabriel Mutu a invitat de mai multe ori cetateni din sector sub diverse pretexte. Spre exemplu, pe 14 februarie, de Valentine’s Day, Mutu a “oficiat” in sucursala asociatiei mai multe casatorii de o zi.


Gabriel Mutu nu este primul aspirant la scaunul de primar al sectorului 6 care se foloseste de resursele cuplului Potecaru-Petrut. Sebastian Bodu, fostul sef al ANAF si aspirant la functia de primar al Sectorului 6, a inchiriat doua autovechicule, care au fost transformate in caravana publicitara, de la Ilie Potecaru. Reamintim ca Sebastian Bodu si-a depus candidatura in acest an, insa i-a fost respinsa, din cauza unor nereguli aparute pe listele de semnaturi.
Primele demersuri pentru infiintarea Asociatiei „Gabriel Mutu Alaturi de tine” au fost facute in luna mai a anului 2015, cu doua luni inainte ca Gabriel Mutu sa fie desemnat candidatul PSD la Primaria Sectorului 6 – in cadrul unei conferinte a organizatiei PSD Sector 6, prezidata de Ecaterina Andronescu.


sursa foto: ecopolitica.ro / 15 iulie 2015
Dupa cum se poate observa in dreapta imaginii de mai sus, numele asociatiei apare pe banner-ul afisat in sala in care s-a desfasurat conferinta, desi aceasta a fost inregistrata oficial cateva luni mai tarziu.

In data de 19 mai 2015, Gabriel Mutu obtine primul document necesar infiintari unei asociatii, dovada disponibilitatii denumirii. In aceeasi zi, Mutu semneaza o imputernicire notariala prin care ii acorda dreptul de reprezentare pentru infiintarea ong-ului avocatului Beleuta Sorin. La randul sau, Mutu a fost imputernicit prin Actul Constitutiv de membrii fondatori ai asociatiei sa se ocupe de procesul de infiintare al asociatiei.  Pe lista membrilor fondatori ai asociatiei figureaza urmatorele persoane:

  • Gabriel Mutu – candidat la primaria sectorului 6 si senator
  • Ion Tanasuica – presedinte al asociatiei, consilier local in cadrul Primariei Sectorului 6 si candidat la aceeasi functie la alegerile din iunie 2016
  • Octavian Teodor Oprescu, vicepresedinte al asociatiei
  • Dobrogeanu Mariana, secretara a asociatiei si secretara la biroul parlamentar al lui Gabriel Mutu
  • Oana-Andreea Baba –  fost consilier al lui Gabriel Mutu, expert in cadrul Comisiei pentru Politica Externa, unde Mutu este vicepresedinte

Sediul asociatiei Gabriel Mutu este stabilit intr-un apartament cu trei camere din complexul rezidential „Ten Blocks Residence” din Militari. Apartamentul de 107 mp este detinut din 2009 de Gabriel Mutu si sotia acestuia, Claudia, si a fost construit  in acelasi an de catre concernul SC PROCEMA SA – SC COMNORD SA. In acelasi complex rezidential domiciliaza si Oana-Andreea Baba.

Citeste continuarea pe Hotnews.ro.

Ultimele stiri