13.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDivertismentTutorialul ZileiCum sa ajungi in Servicii? Vezi ghidul de recrutare al SRI

Cum sa ajungi in Servicii? Vezi ghidul de recrutare al SRI

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat luni că face angajări şi a publicat Ghidul Candidatului, un document în care sunt detaliate posturile scoase la concurs şi condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească.

„Vă gândiţi la o carieră în SRI? Este momentul perfect pentru a lua o decizie, înscrierile sunt deschise”, a informat SRI.

Instituţia a anunţat de asemenea că a fost publicat şi Ghidul Candidatului, documentul care aduce răspunsuri şi clarificări pentru cele mai comune dintre întrebările pe care le-au primit în ultimii ani de la candidaţi:

  1. Sunt oare potrivit pentru a lucra în SRI?
  2. Ce presupune selecţia?
  3. Cum voi fi pregătit pentru a lucra în SRI?
  4. Care este pachetul de beneficii?
  5. Ce obligaţii voi avea? „OK, nu primim această întrebare prea des, dar am considerat util să o introducem în listă”, a menţionat SRI.

Profilul angajatului   Ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii şi normelor interne specifice Serviciului, să îndeplineşti cumulativ o serie de criterii:

  •  să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
  • să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată sau să nu fi fost condamnat penal;
  • să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI;
  • să nu participi ca asociat unic sau direct la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI;
  • să fii absolvent de studii universitare, cu licenţă, al unei instituţii de învăţământ superior acreditată;
  • pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare, iar pentru altele se cer doar studii liceale;
  • să nu fii consumator de substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive ori dopante, aflate sub control naţional ori prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte sau să nu fi desfăşurat activităţi ilegale cu astfel de produse;
  • În interviurile de selecţie şi de securitate, evaluăm punctual şi cu atenţie interacţiunile anterioare cu astfel de substanţe. Suntem conştienţi de amploarea acestui fenomen, însă rigorile normative şi specificul organizaţiei ne obligă să acordăm acces la date clasificate exclusiv persoanelor care nu se expun unor situaţii vulnerabilizatoare sau care ar putea afecta discernământul. Lipsa sincerităţii cu privire la orice aspect, pe parcursul oricărei etape de selecţie, reprezintă motivul principal  al respingerii candidaturilor să fii dispus ca, după încadrare, să desfăşori activităţi în orice zonă a României, potrivit nevoilor instituţiei.

Potrivit sursei citate, în raport cu fiecare tip de post vacant, candidaţii trebuie să facă dovada, pe parcursul procesului de selecţie, că îndeplinesc anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru Serviciu (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă, după caz, un avantaj sau o cerinţă obligatorie), inteligenţă peste medie, nivel de cultură generală peste medie şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate, atât fizică, cât şi psihică, bună (apt medical şi psihologic, conform baremelor stabilite de SRI).

Astfel că anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres. Iar alte posturi specializate implică deţinerea unei pregătiri universitare/postuniversitare strict în domeniul corespunzător postului, a unor atestate de liberă practică care permit exercitarea unor profesii şi/sau a unor certificări care indică atestarea competenţelor specifice într-un anumit domeniu.

„Pentru că activitatea noastră principală presupune culegerea şi analiza informaţiilor care indică riscuri, vulnerabilităţi sau ameninţări la adresa securităţii naţionale, căutăm continuu ofiţeri operativi, ofiţeri analişti, specialişti tehnici şi, când avem nevoi punctuale, suntem interesaţi să selecţionăm specialişti în diverse domenii de activitate, care asigură suport dedicat misiunilor Serviciului”, se menţionează în documentul citat.

Ultimele stiri