26.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăDivertismentTutorialul ZileiCum sa-ti racoresti vara locuinta fara aparat de aer conditionat

Cum sa-ti racoresti vara locuinta fara aparat de aer conditionat

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Pe timpul verii 30% din căldură vine prin ferestre. Daca trageți draperiile puteți scădea temperatura din interiorul locuinței. Este recomandat să folosiți draperii black out, care blochează razele soarelui și izolează natural camera.

Ca să suportăm mai ușor temperaturile ridicate pe timpul verii, renunțăm la așternuturile sintetice și optăm pentru lenjerii de pat răcoroase, care absorb foarte bine umezeală. Cele mai potrivite materiale sunt cele din in și bumbac.

Un alt sfat este să evitați supraîncărcarea locuinței.

Mara Eliza Barza – PR home&deco: Este important să nu încărcăm apartamentul sau casa în care locuim cu foarte multă mobilă. Mobila încarcă spațiul și nu lasă aerul să circule cu ușurință. Toate ușile pe care le avem în casă să le lăsăm deschise, astfel încât să circule aerul.

Mara Eliza Barza – PR home&deco: Este foarte util să avem gheață pe timp de vară în casă pentru că o putem folosi pentru băuturi răcoritoare și chiar putem pune gheața în boluri să ținem în casă și cu apă, astfel aerul va fi mai proaspăt.

Cine are un balcon spațios îl poate amenaja astfel încât să păstreze locuința răcoroasă mai mult timp.

Mara Eliza Barza – PR home&deco: Se poate pune și o copertină de-a lungul balconului sau pe anumite porțiuni în fața ferestrelor, astfel încât să blocheze razele soarelui. Putem achiziționa direct plante crescute, copăcei în ghivece sau braduți în ghivece și ele cresc și în timp. Îi putem achiziționa în fața ferestrelor sau îi putem pune pe toată lungimea terasei.

Atunci când suntem nevoiți să mergem afară, medicii spun că trebuie să ținem cont de câteva reguli.

Daciana Toma – medic de familie: Este important să folosim pălării. Vorbim despre haine din bumbac, in, subțiri, din culori deschise. Sunt evitate culorile închise care țin, atrag senzația de caldură. Folosirea de creme cu factor de protecție.

Valul de căldură anunțat se va extinde în mai multe țări. Pe lângă România sunt vizate Grecia, Bulgaria, Serbia, Macedonia și Albania.

Ultimele stiri