Acasă Stirea zilei Cum va fi vremea in decembrie si in primele doua luni din...

Cum va fi vremea in decembrie si in primele doua luni din 2018. Ninsori peste mediile anuale in ianuarie!

Previziunile Centrului European de Prognoza pentru urmatoarele trei luni indica o crestere a precipitatiilor in prima luna din anul 2018 peste media anilor precedenti. Potrivit Stirilor Pro Tv meteorologii romani au anuntat inca de luna trecuta ca am putea traversa o iarna cu fenomene si schimbari extreme.

Meteorologul de serviciu, Meda Andrei a declarat la postul de televiziune PROtv ca ”Pot fi 28 de zile in care sa nu cada precipitatii si in 2 sa cada extrem de multa si astfel sa creasca media. La fel si la temperaturi. Putem avea zile mai calduroase decat e normal, iar jumatate de luna mult mai frig. De obicei, este un episod de viscol in ianuarie, vreo 2 in februarie, dar pot fi si in martie sau aprilie.”

In luna decembrie 2017, in Transilvania, in Muntenia si Dobrogea vor fi ninsori mai abundente decat ar fi normal. Iar unde va fi ceva mai cald si ploile vor fi mai consistente.
In Bucovina, Nordul Moldovei, dar si in Transilvania, se asteapta sa fie mai frig decat ar fi in general in decembrie. Adica temperaturi mai mici de 0 -5 grade, cat ar fi mediile normale pentru aceasta luna in Moldova, de pilda.
Tot in aceste zone, plus Maramuresul, luna ianuarie ar putea aduce zile cu frig cumplit. Vom avea temperaturi scazute, chiar si sub mediile obinuite in luna lui gerar: in Transilvania, de exemplu, intre -1,-7 grade.

De nins, va ninge mult in toate regiunile tarii. Luna ianuarie este, de altfel, cea care va aduce si unul sau doua viscole puternice.

Gerul s-ar mai domoli putin in februarie, adica am reveni la temperaturile normale. In medie, de -1, 1 grad in Muntenia, de la -5 la 0 in Moldova sau -2, 2 grade in Oltenia. Precipitatiile si de aceasta data vor fi abundente in mai toata tara. In Crisana, media incadrata in normal este de 30-50 l/mp. In unele zone insa va ploua mai mult.

Dar, daca tinem seama de fenomene meteo extreme, ca furtuna din septembrie, care a lovit in special Vestul Romaniei si s-a soldat cu 8 morti si peste 100 de raniti, meteorologii ne pun in garda: au anuntat ca nu pot exclude astfel de manifestari ale vremii in aceasta iarna.

sursa: stirileprotv.ro, care citeaza o estimare a Centrului European de Prognoza de la 18 noiembrie 2017.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNeurochirurgul care vrea sa faca un transplant de cap mai are un nou proiect unic in istoria omenirii! Cine sunt pacientii?
Articolul următorCe a inteles Gabriela Firea din disperarea celor 20.000 de bucuresteni in cautarea unui loc de munca: „Bucurestenii au incredere in proiectele municipalitatii”