Acasă Stirea zilei Cum va fi VREMEA pana pe 22 iunie in fiecare regiune a...

Cum va fi VREMEA pana pe 22 iunie in fiecare regiune a tarii!

20

A venit caldura asa ca va vom prezenta o estimare a temperaturilor pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

BANAT

Pana pe data de 11 iunie, vremea va fi deosebit de calda, cu o medii ale temperaturilor maxime de 32…33 de grade. Apoi, tendinta va fi de scadere treptata, spre valori caracteristice perioadei, de 24…25 de grade, pana in 17 iunie. Dupa aceasta data temperaturile vor creste din nou, cu aproximativ 2…3 grade. Valorile nocturne vor avea aceeasi evolutie, cu cele mai

calde nopti in intervalul 9…14 iunie, cand se vor inregistra medii in jurul valorii de 16 grade.

La inceputul intervalului nu va ploua, iar probabilitatea de aparitie a averselor, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului va creste incepand din data de 13 iunie.

CRISANA

In primele zile ale intervalului de prognoza, valorile termice vor atinge, in medie, 33 de grade ziua si 16 grade noaptea, apoi vor scadea treptat pana in data de 15 iunie, cand vor deveni normale pentru a doua decada a lunii iunie, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade si ale celor minime de 12 grade. Pana spre sfarsitul celei de a doua saptamani regimul termic nu va suferi modificari importate.

Intervale cu instabilitate atmosferica accentuata vor fi mai ales in jurul datei de 13 iunie si dupa data de 17 iunie.

TRANSILVANIA

Pana spre sfarsitul primei saptamani vremea va fi calda pentru a doua decada a lunii iunie, in special in primele zile cand media temperaturilor maxime se va situa in jurul valorii de 29 de grade. In intervalul 14 – 22 iunie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, cu medii cuprinse intre 22 si 25 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variatii mari. In

prima saptamana mediile pe intreaga regiune vor oscila intre 11 si 14 grade, iar in cea de a doua vor fi relativ constante si apropiate de 10…11 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata dupa data de 13 iunie si se va manifesta prin averse locale, asociate cu descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

MARAMURES

In primele zile ale perioadei de prognoza vor fi medii ale temperaturilor maxime de 30 … 31 de grade, ce vor caracteriza o vreme calda. Treptat temperaturile vor scadea, iar in intervalul 14 – 22 iunie vor fi apropiate de valorile de referinta pentru a doua decada a lunii, cu medii intre 22 si 24 de grade. Valorile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, cu cele mai

calde nopti la inceputul intervalului, cand se vor inregistra medii in jur a 15 grade.

Aversele isi vor face aparitia dupa data de 13 iunie si vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

MOLDOVA

Pana pe data de 13 iunie, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada, indeosebi in primele doua zile, cand valorile medii diurne vor fi de 29…30 de grade. Dupa aceasta data, temperaturile vor scadea, devenind apropiate de cele caracteristice perioadei calendaristice, cu valori de 23…25 de grade, in medie.

Temperaturile minime vor fi de 16…17 grade pe 10 si 11 iunie, apoi vor scadea spre 12…13 grade in jurul datei de 15 iunie, fara variatii semnificative ulterioare.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata intre 13 si 21 iunie cand vor fi averse, in general slabe cantitativ, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

DOBROGEA

In primele zile ale intervalului de prognoza, se vor inregistra medii ale temperaturilor diurne de 28…29 de grade, apoi acestea vor scadea treptat, spre aproximativ 24 de grade, pe 16…17 iunie. In a doua saptamana a intervalului de prognoza variatiile termice vor fi nesemnificative, iar mediile maximelor se vor situa intre 24 si 26 de grade, caracterizand un regim termic normal pentru aceasta perioada a anului. Valorile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, cu cele mai calde nopti la inceputul intervalului, cand se vor inregistra medii termice de aproximativ 19 grade.

Dupa data de 13 iunie va creste probabilitatea pentru ploi, pe arii restranse si in general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Pana pe data de 13 iunie vremea va fi calda, cu valori medii ale maximelor de 30…32 de grade, in timp ce minimele nocturne vor fi in medie de 15…17 grade. Dupa 14…15 iunie, regimul termic va marca o scadere, spre temperaturi diurne ce se vor situa intre 25 si 27 de grade si temperaturi nocturne de 13…14 grade, pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Intre 13 si 17 iunie local vor fi averse averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, iar in celelalte zile doar izolat vor fi ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ.

OLTENIA

In intervalul 9…13 iunie, mediile termice se vor situa peste cele climatologic normale ale perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne de 32 de grade, pe 10 si 11 iunie, cand si temperaturile nocturne nu vor scadea sub 16…17 grade. Apoi, regimul termic va marca o scadere, maximele diurne se vor situa intre 24 si 26 de grade, iar minimele vor fi de 13…14 grade, pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza.

Aversele insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului se vor semnala local intre 14 si 17 iunie, iar in celelate zile isi vor face aparitia doar izolat, mai ales dupa 18 iunie.

LA MUNTE

Vremea va fi calda pana pe 13 iunie, cu medii ale valorilor maxime intre 20 si 22 de grade si ale minimelor noctune intre 10 si 12 grade. In perioada 14…22 iunie regimul termic va fi apropiat de cel normal cu valori de 14…16 grade, ziua si 6…8 grade nopatea, in medie.

Pana pe data de 12 iunie local vor ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ. Intre 13 si 22 iunie, pe arii extinse vor fi zilnic, averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, iar ploile vor fi local moderate cantitativ.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos