Acasă Social Cum va fi VREMEA pana pe 26 mai! Ce temperaturi vor fi...

Cum va fi VREMEA pana pe 26 mai! Ce temperaturi vor fi in fiecare regiune din tara!

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 13 – 26 mai, in fiecare regiune a tarii.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Valorile termice vor fi in scadere la inceputul intervalului, astfel incat maximele se vor situa usor sub normele climatologice ale perioadei, pana la 16…17 grade. Intervalul 16-18 mai va fi caracterizat de o incalzire a vremii, cu maxime ce vor atinge valori medii maxime in jur de 28 de grade si minime de 15…16 grade, urmand o scadere treptata a acestora pana spre 23…25 de grade in ultima parte a intervalului.

Ploile, mai ales averse, vor fi prezente in cea mai mare parte a intervalului, cu o frecventa mai mare in primele doua zile si din nou in partea a doua a acestuia.

CRISANA

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme racoroasa, cu temperaturi de 16…17 grade ziua si 8..9 grade in timpul noptii. Intervalul 15-18 mai se va afla sub influenta unei mase de aer cald, ce va determina cresterea temperaturilor pana la valori medii maxime de 26…28 de grade si minime de 13…15 grade, dupa care regimul termic va fi in scadere usoara, atingand in medie 24 de grade.

Vor fi averse si descarcari electrice in special in primele zile si in intervalul 18-25 mai.

TRANSILVANIA

In primele zile regimul termic va fi sub normele caracteristice perioadei, indeosebi in 14 mai cand maxima va fi de 16…17 grade. Urmatorul interval va fi caracterizat de o crestere a temperaturilor, pana la 26…27 de grade in 17-18 mai, dupa care acestea vor reveni in limite normale, cu valori medii de 22 de grade. Temperaturile minime vor fi scazute la inceput, coborand in medie pana spre 6 grade, vor creste usor la jumatatea intervalului, atingand valori de 8…10 grade, iar spre final se vor apropia de medii.

Averse de ploaie si descarcari electrice vor fi la inceputul intervalului si dupa a doua jumatate a acestuia.

MARAMURES

Dupa o vreme racoroasa in primele zile, cu temperaturi de 17…19 grade, va urma o incalzire ce va determina maxime in medie de 25…27 de grade si minime de 12…14 grade. Din 19 mai temperaturile vor fi in scadere treptata, pana la valori diurne de 22…24 de grade si 10…12 grade noaptea.

Ploile vor avea si caracter de aversa, trecator se vor semnala descarcari electrice, iar probabilitatea de aparitie va fi mai ridicata in 13-15 mai si in 18-26 mai.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor fi scazute in 14-15 mai, cu medii de 20…21 de grade, dar vor creste usor, pana la 26…28 de grade spre mijlocul intervalului. Minimele vor avea aceeasi evolutie, pornind de la 10 …11 grade si atingand 14…15 grade. Partea a doua a intervalului va fi caracterizata de o revenire a valorilor termice spre limite normale perioadei, cu temperaturi ce se vor situa in jur de 24 grade ziua si 12…13 grade noaptea.

Ploile vor fi in general slabe si se vor semnala cu precadere dupa data de 19 mai.

DOBROGEA

Vremea va fi in general frumoasa, usor mai rece la inceput, dar in incalzire treptata, mai ales in intervalul 16-20 mai. Maximele se vor situa in medie intre 22 si 24 de grade, cu valori mai coborate in primele zile, iar minimele vor fi cuprinse in cea mai mare parte a intervalului intre 12 si 16 grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata in 14-15 mai si din nou din 20 mai.

MUNTENIA

Vremea va fi in general instabila si normala termic in primele trei zile cand se vor semnala averse si descarcari electrice, iar temperaturile se vor situa intre 21 si 24 de grade. Intervalul 16-19 mai va fi caracterizat de vreme in general frumoasa si mai calda decat in mod obisnuit acestei perioade, cu maxime ce vor atinge in medie 28…29 de grade si minime de 13…15 grade, dupa care regimul termic se va apropia de normal, iar gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere.

OLTENIA

Vremea initial racoroasa si usor instabila, va deveni calda si in general frumoasa in intervalul 16-19 mai, cand valorile termice vor urca in medie spre 28 de grade, cu 14…15 grade pe parcursul noptii. A doua parte a intervalului va fi caracterizata de valori termice in jurul celor normale, astfel incat pe timpul zilei se vor inregistra in jur de 24 de grade, iar noaptea vor cobori pana la 12…13 grade.

Tot atunci isi vor face aparitia si ploile ce vor avea mai ales caracter de aversa si pot fi insotite de descarcari electrice.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi in crestere usoara, astfel incat, in medie vor porni de la 8..10 grade si vor ajunge pana la 16…18 grade in jurul datei de 18 mai. Dupa acest interval vremea se va raci usor, iar maximele vor atinge 14…15 grade. Minimele vor suferi o scadere accentuata in 15 mai cand vor cobori spre 2 grade, dar si acestea vor intra intr-un proces de crestere, pana la valori medii de 6 …10 grade.

Aversele vor fi prezente in cea mai mare parte a intervalului, se vor semnala cu precadere dupa-amiaza si vor fi insotite de descarcari electrice.

Sursa: mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentProfetia care anunta al Treilea Razboi Mondial: “Adevarata scanteie va fi in Balcani”
Articolul următorPPDD se rupe: Tudor Barbu pleaca din partidul lui Diaconescu!