Acasă Transporturi Cum vor circula mijloacele de transport in comun din Capitala dupa intrarea...

Cum vor circula mijloacele de transport in comun din Capitala dupa intrarea in vigoare a noilor restrictii?

302

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat, duminică, pentru B1 TV, cum vor funcționa mijloacele de transport în comun în Capitală, începând de duminică, 28 martie, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții.

Prefectul a afirmat că programul STB și Metrorex nu va fi scurtat, pentru a veni în sprijinul celor care au neapărată nevoie să circule și după orele permise legal.

„Orarul de circulație va rămâne același, pentru că o parte din cetățeni ar putea avea nevoie să meargă la muncă, sau sa aibă alte deplasări, legate de sănătate de vaccinare. Sunt permise deplasările în afara locuințe pentru anumite cauze și evident ca vor avea nevoie și de transport în comun.

În mijloacele de transport în comun nu este prevăzută distanțarea de 2 metri, pentru ca este imposibilă însă vrem ca aglomerația sa fie cat mai mică și în aceste sens, administratorii STB și Metrorex vor suplimenta mijloacele de transport în zonele în care exista aglomerări, în general, în perioada de dus și de întors de la muncă”, a spus Alin Stoica.

„Pentru evitarea aglomerării mijloacelor de transport comun, operatorii vor trebui să verifice că se respectă circuitul, anume, să se intre pe ușă din fată și se iasă prin spate. Vor trebui să verifice gradul de încărcare, în așa fel încât să evite aglomerarea și să informeze călătorii cu privire la obligativitatea purtării măști și la evitarea consumului de alimente în mijloacele de transport în comun. La metrou, la fel. Metrorex are obligativitatea de a îndruma călătorii pentru a evitata aglomerarea, cu privire la purtarea măștii și la distanțarea fizică”, a mai spus prefectul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos