Stirea zilei

Cum vrea MEN sa combata CORUPTIA in scoli: Aplicarea unui cod de etica pana la 15 iunie!

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) vrea sa combata coruptia in scoli prin aplicarea unui cod de etica pana la 15 iunie, iar cadrele didactice care il incalca ar urma sa fie sanctionate si sa nu mai poata face parte din acest corp profesional, a anuntat secretarul general adjunct al MEN, Gabriel Ispas.

Secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei Nationale (MEN) a declarat, marti, intr-o conferinta ca le-a transmis directorilor de scoli ca ministerul a declansat “o cruciada impotriva coruptiei din educatie” si i-a invitat pe toti “sa fie parte a rezolvarii problemei si nu cauza a solutiilor”.

“Dupa ce am aprobat strategia anticoruptie, vom aproba si codul etic si vom discuta despre problema de nedemnitate profesionala, pentru ca, atunci cand discutam de nedemnitate profesionala, persoana care a fost sanctionata pentru acest lucru sa nu mai poata niciodata sa faca parte din acest corp profesional”, a mai spus Ispas.

El a mai mentionat ca acest cod etic va putea fi valabil in invatamantul preuniversitar romanesc timp de 20 – 30 de ani.

“Facem acest lucru pentru a-i ajuta pe profesori, pentru a-i ajuta pe toti actorii sa facem un invatamant mai bun, (…) nu discutam numai despre bani. Profesorul nu s-a transformat in otreapa scocietatii. Sunt atat de multi profesori cu calitati extraordinare, incat astfel de specimente nu trebuie sa intineze imaginea corpului profesional”, a mai spus Ispas.

Secretarul general adjunct a mai spus ca Ministerul Educatiei a inregistrat, online, 299 de sesizari de fapte de coruptie, dar nu toate s-au confirmat.

Loading...

Sursa: mediafax.ro

STIRI INTERESANTE

Loading...