Acasă Romani in strainatate Cunoscut doctor roman stabilit in SUA: „Nu scapam de valul patru! Cauzele...

Cunoscut doctor roman stabilit in SUA: „Nu scapam de valul patru! Cauzele sunt, din pacate, evidente”

Profesor universitar la Facultatea de Medicina a Universitatii Mount Sinai din New York si doctor la Queens Hospital Center, avand tripla specializare – Medicina Interna, Pneumologie si Terapie Intensiva, Theo Trandafirescu atrage atentia ca lupta cu noul coronavirus este departe de a fi castigata, insa ii contrazice pe cei care anunta o adevarata apocalipsa in toamna.

Campaniile de vaccinare sub asteptari si aparitia variantei Delta risca sa aduca un nou val in toamna. Nu va fi insa la fel de intens ca valurile care s-au succedat pana acum, crede Theo Trandafirescu.

„Cei mai multi experti s-au pus de acord in privinta faptului ca vom avea un nou val. Cauzele sunt, din pacate, evidente. Lumea ezita sa se vaccineze, desi aceasta e singura noastra sansa. Si asta nu se intampla in Romania, ci aproape peste tot in lume.

Si mai e si acest concurs de factori, pentru ca a aparut si aceasta noua varianta, B1617.2 – cunoscuta ca Delta care e mult mai contagioasa. Exista, asadar, toate elementele ca sa avem un nou val, inclusiv in Romania. Cat de puternic va fi? Personal sper si cred ca nu va fi la fel ca cele anterioare”, spune reputatul doctor.

In sprijinul afirmatiilor sale are cateva argumente. Desi campania de vaccinare a fost una sub asteptari, in majoritatea tarilor s-au vaccinat cel putin 25% dintre oameni. Acest lucru, coroborat cu faptul ca se pare ca alti 20%-25% din populatia tarilor a trecut deja prin boala ar trebui sa restranga circulatia virusului, desi nu o va opri.

„In plus, cred ca medicii de pretutindeni au invatat multe din lupta cu acest virus, dar si oamenii. Avem acum o populatie mai educata in aceasta privinta, care evita sa se expuna si respecta masurile care pot sa previna imbolnavirea”, mai spune el.

Citeste continuarea pe ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPremierul Cîțu l-a dat afară pe ministrul Nazare: „Mi-a spus ca nu doreste sa isi dea demisia,vrea sa fie revocat”
Articolul următorÎncă un șef șpăgar în Poliție: Lua între 70 și 500 de euro de permis!