ANM a emis primul cod portocaliu al iernii de vânt puternic şi zăpadă viscolită.

CODUL PORTOCALIU este valabil de la la ora 8:00 până la ora 14.00, în judeţele Caraş-Severin, Bistriţa Năsăud şi din Maramureş mai ales  în zona de munte. Se vor semnala, la peste 1800 m altitudine, intensificări ale vântului care la rafală vor depăși peste 80 km/h, şi ninsoare.

De asemenea, până la ora 10:00, în zona de munte din judeţul Neamţ se vor semnala, la altitudini de peste 1700 m, intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 90 km/h, viscolind sau spulberând zapada. Fenomene asociate : ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei, valabilă la nivelul întregii țări, de vineri dimineața până sâmbătă, la ora 2:00.

Conform ANM, în intervalul 2 decembrie, ora 8:00 — 3 decembrie, ora 2:00, se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud și estul țării, iar pe arii restrânse polei. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, în nordul și centrul țării.

În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie și în prima jumătate a nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei. Rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului.

De asemenea, în nordul și centrul țării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind și troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpații Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza această atenționare.