Acasă Comentariul zilei Dacă oamenii se îmbolnăvesc și mor după pelerinaj? Răspuns șocant al ÎPS...

Dacă oamenii se îmbolnăvesc și mor după pelerinaj? Răspuns șocant al ÎPS Teodosie!

81


Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a acordat duminica seara un interviu postului Constanta TV in care a lansat noi teorii conspirationiste si negationiste in legatura cu epidemia de coronavirus.

”Referitor la cei peste 10.000 de morti, statisticile arata ca anul trecut au murit mai multi. Acum stim si noi. Din cei 10.000, nici macar jumatate nu au murit de Covid. Au fost boli asociate. Facem niste exagerari ca sa aducem frica. Frica aduce boala”, a sustinut arhiepiscopul Tomisului.

Intrebat ce crede despre posibilitatea ca vreunul dintre romanii pe care ii cheama la pelerinajul de Sf. Andrei sa se infecteze si sa moara, Teodosie a avut o reactie cinica.

„Daca acolo este momentul sa plece din viata aceasta, pleaca la Dumnezeu, dar a venit la sarbatoare. A venit insetat cu sufletul dupa Dumnezeu. Noi nu ii chemam cu forta, ii invitam. Cine voieste, este cuvantul Mantuitorului… Cine voieste, sa vina! Nu e obligat!”, a spus Teodosie.

”La aceasta zi au dreptul sa vina. Au dreptul religios sa vina toti romanii pentru ca este parintele lor religios”, a mai sustinut Teodosie.

Intrebat de moderator ”cum impacam dreptul religios cu dreptul lumesc”, Teodosie a spus ca ”fara hrana spirituala nu exista sanatate publica. Omul se imbolnaveste mai inainte inautru, in suflet. Daca sufletul este innegrit, trist, orice tristete aduce boala”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos