Acasă Social Dan Diaconescu a fost CONDAMNAT la trei ani de INCHISOARE cu executare...

Dan Diaconescu a fost CONDAMNAT la trei ani de INCHISOARE cu executare pentru SANTAJ!

61

Dan Diaconescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare de Judecatoria Sectorului 1, pentru santajarea fostului primar al comunei aradene Zarand si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Instanta l-a condamnat pe Dan Diaconescu la cate trei ani de inchisoare pentru cele doua fapte de santaj. Pedepsele au fost contopite, Dan Diaconescu urmand sa execute trei ani de inchisoare, daca sentinta ramane definitiva. Din pedeapsa primita de Dan Diaconescu va fi scazuta perioada in care a fost retinut si arestat, respectiv din 22 pana in 25 iunie 2010.

Totodata, instanta i-a interzis mai multe drepturi, pe o durata de trei ani dupa executarea pedepsei principale.

Instanta a mai dispus ca Dan Diaconescu si Doru Parv sa ii plateasca fostului primar din Zarand Ion Mot daune materiale in valoare de 30.000 de euro si 42.000 de lei, la care se adauga dobanda calculata de la data de 1 iulie 2009 pana la data platii, precum si 10.000 de euro daune morale.

Totodata, prin decizia instantei a fost instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ale lui Dan Diaconescu, pana la concurenta sumelor de 44.500 de euro si 42.000 de lei, si a fost mentinut sechestrul asigurator instituit de procurorii DNA in aprilie 2010, in cazul bunurilor imobile ale lui Doru Parv.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos