Acasă ACTUALITATE Daniel Constantin, adevarul despre scandalul din ALDE: Un congres nestatutar, serveste intereselor...

Daniel Constantin, adevarul despre scandalul din ALDE: Un congres nestatutar, serveste intereselor unui singur om!

Un nou scandal macina conducerea Alianței Liberalilor și Democraților. Co-președintele ALDE Daniel Constantin a avut vineri o nouă ieșire războinică, la foarte puțin timp înainte de începerea Congresului partidului.

Într-o postare de pe Facebook, deputatul și-a iterat refuzul de a participa la evenimentul programat să înceapă astăzi (vineri), la ora 16, susținând că este „un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om”.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte poziții publice, acum Daniel Constantin nu a mai rostit explicit numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Redăm mai jos mesajul integral al deputatului ALDE:

„Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în fața democrației interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om.

Mi-aș fi dorit ca la congres să le mulțumesc tuturor membrilor ALDE care au muncit cu adevărat pentru ca partidul să fie astăzi în parlament și la guvernare. O voi face însă de fiecare dată când mă voi întâlni cu ei.

Dar în mod special, am prețuire pentru colegii din Partidul Conservator, pe care l-am reprezentat timp de 7 ani în calitate de președinte. Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai 4 parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanți în parlament. Din acești 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenți, valoroși, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcțiilor publice.

Sunt bucuros că, spre deosebire câțiva colegi care spun astăzi ca «ei sunt ALDE» și care vor candida la funcții de conducere, eu am făcut parte dintr-un singur partid toată viața mea politica!

Mă bucur că am reușit totodată, în această perioadă, să pun umărul la construcția celui mai important proiect politic de după 1989, Uniunea Social Liberală.

Partidul Conservator, sub coordonarea mea și a echipei de conducere a dovedit că a fost un partener de încredere în construcțiile politice din care a făcut parte, în cea mai mare parte a timpului alături de PSD.

Sunt onorat să constat că după acești ani, am în continuare alături de mine o echipă puternică, închegată, pregatită să lupte pentru principii democratice. Lor le datorez respect și față de ei am în continuare obligația de a continua planul politic pe care l-am început când am fost ales președinte al Partidului Conservator”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn expert internaţional trage o concluzie nemiloasă: Jumătate de Românie e complet neproductivă. Moldova, Muntenia, nici nu pot fi numite zone europene. Trăiesc pe spatele Bucureştiului si Transilvaniei!
Articolul următorUnul dintre copiii morti in avalansa din Retezat este Dor Geta Popescu, fetita minune a alpinismului romanesc! Detinea multiple RECORDURI MONDIALE!