Acasă sport Campionul mondial David Popovici: „Sper ca v-am facut pe toti mandri. Daca...

Campionul mondial David Popovici: „Sper ca v-am facut pe toti mandri. Daca vreodata cumva mi se va urca la cap…”

978

Davis Popovici a declarat, miercuri seara, la TVR 1, dupa ce a castigat o noua medalie de aur ca „daca vreodata cumva mi se va urca la cap, stiu ca voi primi doua palme imaginare de la apropiatii mei”.

„Daca vreodata cumva mi se va urca la cap, stiu ca voi primi doua palme imaginare de la apropiatii mei, care sunt oameni normali ca si mine.

M-am bucurat ca s-a terminat si ca am reusit sa termin concursul asta in stil. Ce pot sa spun e ca ma bucur ca lumea m-a urmarit si ca intr-un final s-a reusit sa se difuzeze si la televizor si cu ocazia asta milioane de romani au reusit sa se uite, sper sa nu exagerez, si sa ma sustina.

Sper ca v-am facut pe toti mandri. Sper ca v-ati bucurat pentru mine, asa cum m-am bucurat si eu. Urmeaza o vara plina, un sezon competitional incarcat, dar pe care de abia il astept. Ce urmeaza in viitorul foarte apropiat este un pic de pauza si un pic de timp sa reflectam asupra ce tocmai s-a intamplat”, a spus tanarul sportiv.

Inotatorul roman David Popovici a cucerit medalia de aur in proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de natatie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

Popovici (17 ani) a fost urmat in finala de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, si de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100.

David Popovici reusise cel mai bun timp atat in serii (47 sec 60/100), cat si in semifinale, stabilind un nou record mondial de juniori (47 sec 13/100). De remarcat ca in semifinale a fost mai rapid decat in finala.

Talentatul sportiv roman a scris miercuri o noua pagina de istorie in inotul romanesc, dupa ce a cucerit medalia de aur si in proba de 200 m liber, luni seara, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100, un nou record mondial de juniori, dupa ce il ameliorase, duminica, in semifinale (1 min 44 sec 40/100).

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele doua titluri mondiale in bazin olimpic pentru inotul masculin romanesc. Romania mai are doua medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) si Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilantul Romaniei la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint si sase de bronz.

Robert Glinta (25 ani), colegul sau de la CS Dinamo, clasat pe ocupat locul 8 la 100 m spate, va evolua la 50 m spate, proba in care seriile si semifinalele sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos