Acasă Stirea zilei De ce apa bulgarilor are hepatita iar cea romaneasca nu?

De ce apa bulgarilor are hepatita iar cea romaneasca nu?

29

plaja varnaMAE ii avertizeaza pe romanii care vor sa calatoreasca in Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre ca in urma inundatiilor care au afectat Portul Varna si unele statiuni bulgaresti exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

Intr-un comunicat de presa transmis vineri dimineata, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre asupra faptului ca, potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari in hepatologie, in urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

”Inspectia Regionala de Sanatate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, ca, urmare a unor analize ale apei de mare din zona «Plaja ofiterilor- Varna», s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica «Escherichia coli» si «enterococi intestinali». Specialistii recomanda turistilor sa nu consume midii crude, sa utilizeze dusul dupa baile in mare, sa respecte cu strictete regulile igienico-sanitare si, pentru siguranta, cei care isi petrec vacanta pe litoralul bulgaresc in acest an sa se vaccineze impotriva hepatitei A”, precizeaza reprezentantii MAE.

De asemenea, acestia recomanda consultarea periodica atat a site-urilor de specialitate, cat si a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie – Alerte de calatorie.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos