20.2 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăACTUALITATEDe ce nu functioneaza semafoarele inteligente de zeci de milioane de euro!?...

De ce nu functioneaza semafoarele inteligente de zeci de milioane de euro!? Vezi raspunsul lui Ludovic Orban care va inflama bucurestenii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Sistemul de semafoare inteligente pe care primaria Capitalei a platit sume impresionante de bani nu functioneaza din cazua proastei intretineri si administrari. Ludovic Orban crede ca acest sistem trebuie extins si in afara centrului Bucurestiului iar soferii sa poata circula fara timpi morti la semafor, culorile rosu sau verde urmand a fi dictate de informatiile primite in timp real din trafic.

„Aici de asemenea ar fi mai multe lucruri care trebuie realizate. Cel mai mare trafic este în zona centrală. Pentru descongestionarea traficului în zona centrală trebuie realizate cele două inele circulare care sunt gândite prin planul de urbanism. Mai mult, trebuie realizate alternative pe principalele axe de transport nord, sud, vest, est. De asemenea, mai sunt necesare o serie de proiecte pentru, de exemplu, asigurarea intrărilor în București, spre exemplu, legătura dintre Autostrada A1 și Splaiul Independenței cât și Autostrada A2 și Splaiul Independenței. Un alt proiect ar fi lățirea la minim patru benzi la Prelungirea Ghencea. Sunt o mulțime de astfel de proiecte care trebuie să asigure infrasctructura de transport necesară. De asemenea, importantă este asigurarea funcționalității sistemului de management al traficului, mai exact semafoarele inteligente, care a fost achiziționat și pus în funcțiune dar care astăzi nu este funcțional din cauza faptului că nu se asigură mentenanța acestuia. Mai mult acest sistem trebuie extins și în afara centrului Bucureștiului. Astfel încât să nu mai existe perioade fixe de culoare verde și culoare roșie, ci acestea să fie dictate în funcție de informațiile care vin din trafic.

Nu în ultimul rând, omul poate să renunțe la deplasarea cu mașina atunci când are alte variante de transport care să-i confere siguranță, confort și predictibilitate. Din acest motiv am spus că sunt absolut necesare măsurile pentru viabilizarea transportului în comun.

Țin să adaug să nu se omită nici posibilitatea deplasării cu bicicleta. Aici trebuie spus că în momentul de față nu avem niște normative privitoare la modul de amplasare al acestor piste de biciclete, ele trebuie adoptate de urgență, există studii făcute în acest sens care trebuie numai luate în seamă de specialiști și trebuie adoptate aceste normative la nivelul guvernamental, după care trebuie trasate pistele pentru biciclete în tot Bucureștiul în baza acestor normative, astfel încât să nu fie afectate nici traficul auto și nici traficul pietonal.” spune Ludovic Orban.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri