Acasă Dosar De ce tot mai multi romani aleg sa-si trimita copiii la un...

De ce tot mai multi romani aleg sa-si trimita copiii la un liceu in Marea Britanie. Cat costa?

132

Publicatia Financial Intelligence publica recent un interviu detaliat cu expertul britanic in educatie Martyn Burchall. Martyn s-a născut, a crescut și a făcut școala în Marea Britanie, fiind implicat cu succes în consilierea familiilor non-britanice cu privire la sectorul educațional din Marea Britanie, de peste zece ani. Atunci când a înființat Fredel Education, a recunoscut nevoia familiilor stabilite în afara Marii Britanii de a primi sfaturi și sprijin informat și eficient, pe măsură ce parcurgeau procesul de admitere la unitățile de învățământ britanice, dar și de a avea parte de servicii complete, care continuă și după ce elevul începe școala în Marea Britanie. După foarte mulți ani în care a lucrat cu școlile din Marea Britanie, Martyn cunoaște bine o gamă foarte largă de școli britanice și este foarte bine informat cu privire la varietatea de școli și opțiuni din care trebuie să aleagă părinții. Având în vedere experiența sa, Martyn poate conduce un proces prin care Fredel Education ajută familiile să hotărască în primul rând dacă educația britanică este adecvată pentru copilul lor, iar apoi lucrează împreună cu familiile către dezvoltarea unui plan, pentru a stabili cele mai bune școli la care să se înscrie copilul lor, și să îi ajute pe parcursul întregului proces de înscriere și admitere la școala aleasă. Martyn conduce echipa de la Fredel Education și, în această calitate, călătorește în mod regulat, pentru a se întâlni cu membrii echipei Fredel din diverse țări, dar și pentru a vizita școlile de pe întreg teritoriul Marii Britanii.

Martyn Birchall: FREDEL EDUCATION este o organizație specializată în înscrierea copiilor în școlile britanice, precum și în toate aspectele sistemului educațional din Marea Britanie. Noi reprezentăm o companie de consultanță cu experiență cu sediul la Londra, activând și colaborând cu specialiști în școlarizare din diverse țări. Cunoaștem foarte bine școlile din Marea Britanie și am ajutat multe familii din România să găsească scoli potrivite pentru copiii lor, continuând să le oferim consultanță și sprijin odată ce copiii și-au început studiile în Marea Britanie.
Noi nu suntem agenți ai școlilor, ci reprezentăm familiile în a găsi cea mai potrivită școală, întrucât fiecare copil este diferit, iar școlile sunt de mai multe tipuri. Abordarea FREDEL EDUCATION este una dezvoltată minuțios, elaborată pe parcursul mai multor ani de experiență în prestarea serviciilor de consultanță unui număr mare de familii.

Sunt de 22 de ani în România, sunt căsătorit cu o româncă şi avem un fiu care studiază în Marea Britanie. Înţeleg cultura și tradițiile din România și pot îndruma părinţii şi copiii cât mai eficace cu privire la multiple subiecte precum: Selectarea Școlilor, Evaluarea Academică, Vizitarea Școlilor, Procesul de Depunere a Dosarului, Sprijin Didactic și Mentorat, Tutelă, Tabere de Vară, Copii cu necesități speciale.

De ce să aleagă o familie din România o școală britanică?

Martyn Birchall: Conform Consiliului Britanic, 38% dintre câștigătorii Premiului Nobel au studiat în Marea Britanie, un procent mai mare decât al oricărei alte țări al cărei sistem educațional a format mințile elitelor. La nivel global, unii dintre cei mai importanți și mai renumiți lideri sociali, comerciali și politici au studiat în Marea Britanie.

Aceste școli au un număr mare de profesori angajați și nu se bazează pe unul sau doi profesori din străinătate, precum o fac multe școli din România. Mulți dintre acești profesori lucrează în școlile respective de foarte mulți ani și nu sunt doar în trecere. Ei cunosc școala, spiritul, stilul acesteia, precum și sistemul educațional britanic. De aceea școlile din Marea Britanie se găsesc pe primul loc pe lista potențialelor școli din care aleg părinții din lumea întreagă. Școlile britanice pregătesc copiii în special pentru admiterea în sistemul universitar britanic, și acesta de talie mondială. 

Școlile britanice sunt foarte moderne în abordare, au facilități la cele mai înalte standarde și au relații puternice cu universitățile din SUA și UK.
Copiii care absolvă o școală britanică sunt mai bine echipați pentru a ajunge la o facultate de top din lume. Românii sunt foarte bine văzuți.

Spre exemplu, Asociația Studenților Români de la Oxford University este sponsorizată de Morgan Stanley.
Noi lucrăm cu 200 de școli britanice, de la școli foarte academice, la școli de vocaționale – dramă, canto, și la școli speciale, pentru persoane cu dizabilități, autism, dislexie.

Citeste mai multe pe financialintelligence.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos