Acasă ACTUALITATE De frica presedintelui Iohannis, PSD modifica fundamental Legea referendumului!

De frica presedintelui Iohannis, PSD modifica fundamental Legea referendumului!

984

Foarte interesantă mișcarea social-democraților. Sub ”amenințarea” unui referendum iminent declanșat de președintele Klaus Iohannis (deocamdată procedura a fost declanșată și Parlamentul a dat avizul necesar declanșării lui), PSD a inițiat deja modificarea Legii Referendumului.

stiripesurse.ro a intrat în posesia documentului de lucru pe care se lucrează deja în Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Legea ar urma să se modifice încă de la primul articol, unde se propune ca ”problemele de interes național” să fie pur si simplu eliminate ca posibil subiect de referendum. Asta l-ar lăsa pe președinte în imposibilitatea să meargă la referendum. Referendumului naționale se vor putea organiza doar pentru Revizuirea Constituției și Demiterea președintelui României.

Se elimină și posibilitatea ca Președintele României să poată iniția textul propus consultării populare – Doar Parlamentul va putea fi de acord și propune textul. Și în final rezultatele referendumului ar urma să fie doar consultative.

Iată toate modificările propuse:

content-image

content-image

content-image

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos