Acasă Economie De la 1 ianuarie 2014 PIATA MUNCII se deschide total pentru romani...

De la 1 ianuarie 2014 PIATA MUNCII se deschide total pentru romani si bulgari! Vezi in ce tara vei putea castiga mai bine!

23

Tarile din UE vor fi obligate sa ridice restrictiile de la 1 ianuarie 2014 pentru muncitorii romani si bulgari, astfel ca piata muncii se va deschide total.

Sunt 9 tari din Europa care vor fi obligate de la 1 ianuarie sa renunte la toate restrictiile pentru muncitorii romani: Austria, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda si Spania.

LISTA cuprinde si tarile cu cele mai mari salarii minime din UELuxemburg, Belgia si Olanda. Alte doua tari cu salarii mari care isi deschid TOTAL piata muncii pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie sunt Irlanda si Franta.

In Luxemburg, tara cu cel mai mare salariu minim din UE, Guvernul a decis sa mentina in vigoare masurile nationale aplicate statelor UE 10 incepand cu data de 01.04.2004. Aceste restrictii sunt valabile si pentru cetatenii romani, dar vor expira la 31 decembrie 2013

Sectoarele in care se acorda permise de munca in conformitate cu o procedura minimala si simplificata sunt: agricultura, hotelier, viticultura. Pentru celelalte sectoare, in functie de situatia de pe piata fortei de munca, procedura acordarii permisului de munca poate fi simplificata si perioadele de gratie reduse.

Din 2014 romanii pot cistiga minim 1.874 de euro pe luna daca isi gasesc un angajator luxemburghez dispus sa ii recruteze.

Belgia este o alta tara in care salariile sunt mult mai bune decat in Marea Britanie. Aici, angajatorii sunt obligati sa plateasca minim 1.502 euro fiecarui angajat, indiferent de domeniul de activitate. Angajatorii din Olanda sunt mai exigenti la restrictiile de limba, ca si cei din Franta – sunt putini cei care te angajeaza doar cu limba engleza.

Topul salariilor minime (iulie 2013)

1. Luxemburg -1.874 euro

2. Belgia -1.502 euro

3. Olanda – 1.478 euro

4. Irlanda – 1.462 euro

5. Franta – 1.430 euro

6. Marea Britanie – 1.190 euro

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos