10.6 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăDivertismentDezvoltare personalaDecalogul lui Oreste despre ce nu a inteles la timp dar poate...

Decalogul lui Oreste despre ce nu a inteles la timp dar poate o sa inteleaga altii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook un foarte interesanta introspectie, sub forma unui decalog, in care incearca sa gaseasca un inteles la cateva dintre cele mai patrunzatoare intrebari.

”Ce am înțeles eu pana acum:

1. Singurul care nu te părăsește niciodată, indiferent cât de păcătos ești, care te iubește chiar și atunci când nu meriți, și care te iartă când te întorci, indiferent de ce ai făcut este Dumnezeu. El este viu, noi doar existam.

2. Dacă ai cu adevărat trei prieteni ești enorm de bogat, altminteri nimănui nu-i pasa de tine in afara de familie! Casa ta este cel mai important templu!

3. Căsnicia este mantuitoare căci doar in ea poți sa-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți! Când ai copii, și apoi nepoți îl poți înțelege adânc pe Dumnezeu

4. Ideologia vine de la diavol

5. Toți politicienii sunt la fel. Excepțiile se numesc eroi, martiri sau sfinți! De ce? Pentru ca ei sunt singurii cărora le pasa și acționează cu dragoste ca intr-o familie unita! Politicienii mint, și atunci se năruie fundația

6. Sănătatea este condiția noastră naturală și ca atare este cel mai ușor de păstrat. Pentru asta e suficient sa faci 10.000 de pasi pe zi, sa mănânci de doua ori la opt ore și dormi minim 7 ore. Sa respiri profund, sa petreci cât mai mult timp in natura, sa ai animale și plante. Sa îți păstrezi mintea liniștita și sufletul bland.

7. Cea mai mare iluzie este Puterea, iar cel mai nefericit gând este ca Gnoza este mai importanta decât Mântuirea.

8. Dacă ai răbdare, dacă te lupți cu orgoliul și accepti toate care vin cu bucurie pentru ca au rațiuni Dumnezesti pe care nu poți sa le înțelegi cu mintea ci doar le poți simți plenar cu inima, cu siguranța vei fi deveni fericit!

9. Nu poți fi bun dacă nu ești drept, nu poți sa fi fericit însă dacă alegi dreptatea in locul iertării. 10. Dumnezeu este Unul Singur și nimeni nu are dreptul sa pună vama celui care se întoarce!

Ps: repet, este ceea ce am înțeles eu! Nu are absolut nici o alta valoare!”

Ultimele stiri