10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăSocialAngajariDecizia IN PREMIERA pentru Romania! Oamenii din ACESTE ORASE vor iesi la...

Decizia IN PREMIERA pentru Romania! Oamenii din ACESTE ORASE vor iesi la pensie mai repede decat restul tarii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Ion Laceanu: o viata de poveste, o batranete de cosmar!

Macinat de singuratate si depresie, dupa moartea sotiei, marele...

Senatorul PSD Laurenţiu Coca propune un proiect de amendament la legea pensiilor: românii care trăiesc în cele mai poluate localităţi din ţară ar putea ieşi la pensie cu doi ani mai repede faţă de vârsta legală, fără să piardă bani.

Social-democratul spune că persoanele care lucrează în aceste medii poluate se îmbolnăvesc mai repede, iar reducerea vârstei de pensionare ar fi un lucru benefic, întrucât se vor putea ocupa mai mult de sănătatea lor. Acesta spune că este deja un fapt cunoscut că poluarea cu clor de la Oltchim, care a afectat Râmnicu Vâlcea încă din anii ’80, a produs unele afecţiuni angajaţilor şi locuitorilor din zonă.

 Astfel, cei care au locuit cel puţin 30 de ani în orașe ca Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea sau pe o rază de 10 kilometri în jurul acestor oraşe, ar urma să iasă la pensie cu doi ani mai devreme fără a fi penalizare.

„Am pornit de la precedentul Târgu Mureş, unde s-a dezbătut un amendament cu privire la reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele afectate de poluare prin emisii de substanţe nocive, precum şi alte substanţe chimice din cauza combinatului Azomureş. Aceeaşi situaţie se poate aplica şi la Râmnicu Vâlcea sau Copşa Mică”, spune alesul, potrivit libertatea.ro.

Ultimele stiri