Acasă ACTUALITATE Decizie in instanta: Copiii nu mai sunt numiţi automat după tatăl lor,...

Decizie in instanta: Copiii nu mai sunt numiţi automat după tatăl lor, ci primesc numele ambilor parinti!

Copiii italieni ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinţi, a decis Curtea Constituţională de la Roma, modificând astfel tradiţia prin care toţi nou-născuţii sunt numiţi automat după tatăl lor, informează Reuters.

Actuala practică este „discriminatorie şi dăunătoare pentru identitatea” copilului, a precizat instanţa supremă din Italia într-un comunicat, adăugând că ambii părinţi ar trebui să aibă posibilitatea de a alege numele de familie ale copiilor lor, arată Agerpres.

Copiii ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinţi în ordinea decisă de aceştia, cu excepţia cazului în care părinţii se pun de acord ca fiii sau fiicele lor să primească doar unul dintre nume, a adăugat Curtea Constituţională a Italiei.

Noua legislaţie, care urmează să fie aprobată în Parlament, va fi necesară pentru a pune în aplicare această decizie.

Ministrul italian al Familiei, Elena Bonetti, a scris pe Faccebok că Guvernul de la Roma va sprijini pe deplin Parlamentul în acest proces de legiferare.

„Trebuie să dăm substanţă (acestei decizii)… şi este o sarcină prioritară şi urgentă pentru politicieni să facă acest lucru”, a precizat ea, adăugând că părinţii ar trebui să aibă responsabilităţi egale în creşterea copiilor.

Papa Francisc şi liderii politici italieni şi-au exprimat de mai multe ori îngrijorările legate de impactul generat de scăderea ratei natalităţii în Italia, în condiţiile în care cheltuielile legate de creşterea copiilor sunt considerate unul dintre factorii vinovaţi pentru această situaţie.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentE Romania pregatita daca Putin ne taie gazul? Ciuca: Se caută surse alternative…
Articolul următorAvertisment pentru un milion de soferi din Romania: Trebuie sa reinnoiti RCA-ul de urgenta!