Acasă International Decizie istorica. Avioanele Boeing 787 au interzis la zbor in intreaga lume

Decizie istorica. Avioanele Boeing 787 au interzis la zbor in intreaga lume

26

avioanelor Boeing de tip 787 DreamlinerAutoritatea americana in domeniul securitatii zborurilor ( FAA) a decis , in noaptea de miercuri spre joi, sa interzica toate zborurile avioanelor Boeing de tip 787 Dreamliner in intreaga lume.

Horararea a fost luata din cauza unor probleme la baterie, costatate intr-un aeroport din Japonia. Potrivit publicatiei Financial Times, citata de Mediafax, decizia reprezinta prima blocare la sol a unui intreg model de catre agentia americana in ultimii 34 de ani. In SUA, Administratia Federala pentru Aviatie a cerut operatorilor sa opreasca zborurile Dreamliner pana cand se va dovedi ca bateriile folosite la constructia avioanelor sunt sigure. La scurt timp, autoritatile de reglementare din Japonia, India si Europa au decis oprirea zborurilor. In Europa, compania poloneza Lot Polish Airlines nu va putea opera zboruri pe ruta Varsovia-Chicago cu acest model.

Oprirea la sol a tuturor aeronavelor 787 Dreamliner aflate in operare vine dupa ce, miercuri, companiile japoneze All Nippon Airways si Japan Airlines au retinut 24 de aeronave 787 Dreamliner, din cauza unor incidente tehnice, aparatele reprezentand aproape jumatate din cele 49 de avioane de acest tip aflate in circulatie la nivel mondial.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos