13.7 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăACTUALITATEDecizie SOC a justitiei! Traian Basescu e TERMINAT!

Decizie SOC a justitiei! Traian Basescu e TERMINAT!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Judecătoria Sectorului 5 a luat o decizie în cazul cererii depuse de Parchetul General privind redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu în legătură o declarație pe care acesta a făcut-o în 2007, potrivit căreia îşi va da demisia în 5 minute. Astfel, magistrații au decis redeschiderea dosarului, iar fostul președinte poate fi urmărit penal. Decizia magistraților îl termină psihic pe Băsescu, el declarând că nu se teme de acest dosar.

Traian Băsescu a declarat la ultima înfăţişare de la Judecătoria Sectorului 5, pe 26 noiembrie, că i se reproşează că a făcut „declaraţia politică legată de demisia în 5 minute, dar acesta a revenit în aceeaşi zi anunţând că nu mai demisionează”.

„Dosarul este redeschis la cererea Parchetului General, ca urmare a unei reclamaţii făcute de un domn din Craiova, în 2007. Mi se reproşează că am făcut declaraţia politică legată de demisia în 5 minute, dar eu am revenit în aceeaşi zi anunţând că nu mai demisionez”, a precizat Traian Băsescu.

Fostul şef de stat a adăugat că înaintea redeschiderii dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze Constituţia şi deciziile CCR. „Cred că înainte de a cere redeschiderea dosarului de urmărire penală, Parchetul General ar fi putut să studieze şi Constituţia României şi deciziile CCR. Nu au avut timp să citească. Mergem la Parchet cu Constituţia şi deciziile CCR care dau deplină libertate preşedintelui României la declaraţii politice, atitudini, poziţii, exprimarea unor puncte de vedere care vizeaza nu doar ţara, dar şi pe el însuşi”, a precizat Traian Băsescu.


Citeste si:

AUDIO-VIDEO – Inregistrare SECRETA cu Elena Udrea, facuta publica! Dezvaluri SOCANTE despre Basescu!

Mesaj EXTREM DE DUR al lui Basescu in urma atentatelor din Paris: Oameni buni, avem o singura solutie!


Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu pe baza unei plângeri depuse împotriva fostului președinte de Ioan Șerb. Inițial, cererea Parchetului a fost trimisă la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei sectorului 5.

Pe 17 aprilie 2007, Băsescu a afirmat că, dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcție, își va da demisia în cinci minute. „În situația în care, în pofida avizului Curții Constituționale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maxim cinci minute de la vot voi demisiona din funcție și voi chema în fața electoratului și pe cei care au generat un abuz constituțional”, spunea atunci șeful statului, într-o declarație de presă.

Ulterior, Băsescu a renunțat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Băsescu în urma unor plângeri depuse împotriva lui de diverse persoane.

 

Ultimele stiri