27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEDecizie soc in instanta: OMV Petrom, condamnată penal pentru moartea unui copil...

Decizie soc in instanta: OMV Petrom, condamnată penal pentru moartea unui copil de un an și opt luni!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

Compania OMV Petrom a fost condamnată în primă instanță de Judecătoria Găiești pentru moartea în 2016 a unui copil de un an și opt luni într-un puț petrolier al companiei, potrivit anunțului remis de companie către Bursa de Valori București (BVB).

Decizia nu este definitivă, iar OMV Petrom va formula apel împotriva hotărârii.

Accidentul a avut loc în comuna dâmbovițeană Cobia în 2016. Copilul a murit înecat într-o fosă plină cu petrol de lângă o sondă de extracţie amplasată la marginea localității.

OMV Petrom a fost gasita vinovata si a fost condamnata la plata unei amenzi penale in cuantum de 28.000 lei. In ceea ce priveste latura civila, instanta de judecata a apreciat gradul de culpa a OMV Petrom SA de 50% si a obligat compania sa plateasca daune morale in valoare totala de 135.000 Euro catre familia victimei si daune materiale si alte cheltuieli in valoare totala de 22.000 lei, potrivit comunicatului citat.

Instanta a dispus pedeapsa complementara a suspendarii activitatii pe o perioada de 1 an a sondelor petroliere de exploatare de pe raza judetului Dambovita care la data ramanerii definitive a hotararii nu vor avea un perimetru complet inchis si incuiat sau carora le va lipsi gratarul beciului sondei, precum si publicarea hotararii de condamnare, in extras. Compania susține ca, in prezent, nu exista sonde de exploatare apartinand OMV Petrom care sa nu fie ingradite sau carora sa le lipseasca gratarul beciului sondei.

Ultimele stiri