35.6 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăSocialSanatateDedalus SPA intra in Romania. Firma vrea sa devina lider in software...

Dedalus SPA intra in Romania. Firma vrea sa devina lider in software medical

in:

Stiri pe acelasi subiect

Firma Dedalus SPA, lider pe segmentul de software medical in Italia, intră pe piaţa românească cu o suită de aplicaţii informatice pentru furnizorii de servicii medicale din sectorul public şi privat. Unul din principale obiective pe care compania le are este acela de a ajunge, in urmatorii trei ani, si in Romania, numarul I .

Compania va activa in tara noastra prin intermediul Dedalus Teamnet, firma rezultata dintr-un parteneriat strategic între Dedalus SPA, societate din Italia cu 12 puncte de lucru şi peste 850 de angajaţi şi TeamNet, unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme informatice din România, având 8 puncte de lucru dintre care 4 internaţionale şi peste 500 de angajaţi.

 

“Spre deosebire de aplicaţiile existente în România, venim cu o soluţie informatică dezvoltată pornind de la standarde internaţionale de lucru în domeniul medical şi o experienţa în peste 25 de ani de implementări şi pe care încercăm să o aliniem şi furnizorilor de servicii medicale din România. Ne propunem ca, în următorii trei ani, să devenim lider de piaţă pe acest segment şi vom face acest lucru prin sisteme testate, mature şi prin servicii orientate pentru a creşte rata de exploatare a funcţionalităţilor oferite”, a declarat Emilian Costaş, director general Dedalus TeamNet.

El a dezvaluit faptul ca proprietarii companiei vor duce o politică de achiziţii a câtorva firme de software medical de pe piaţa românească.”Vrem să achiziţionăm câteva companii de software medical de pe piaţa românească care au o cotă de piaţă semnificativă în acest business, un număr de clienţi, soluţii şi personal. Vom lua în calcul mai mulţi factori în momentul în care vom achiziţiona o astfel de companiei”, a explicat Costaş.

Reprezentantul Dedalus TeamNet a spus ca, până la sfârşitul lunii octombrie compania va avea implementate soluţiile informatice într-un spital din România, iar până la finele anului vor mai fi încheiate contracte cu încă 4-5 spitale.

Se implementeaza HIS si in Romania

Primul sistem care urmează să fie implementat în România este HIS (Hospital Information System), sistem integrat care acoperă toate punctele strategice dintr-un spital: medical, financiar contabil, resurse umane, gestiune, achiziţii publice, bloc alimentar, raportări statistice, analize noi solicitate de echipa managerială, managementul centrelor de cost, raportări pentru CNAS, CASJ, DSP, Ministerul Sănătăţii.

Directorul internaţional al Dedalus Spa, Filippo Di Marco, consideră că lansarea în România este strâns legată de noua lege a sănătăţii şi de nivelul de informatizare în domeniul medical.

”Gradul scăzut de informatizare din sistemul medical din România este pentru noi o oportunitate. Doar aproximativ 50% dintre cele peste 400 de spitale din România au o soluţie informatică, mai mult sau mai puţin complexă. În plus, contextul legislativ este unul favorabil.Prin implementarea noii legi a sănătăţii, va fi nevoie de o evidenţă mult mai clară şi corectă a costurilor pentru fiecare intervenţie medicală. În lipsa unui sistem informatic matur, acest lucru este imposibil de realizat”, a afirmat Filippo Di Marco, International Manager Dedalus SpA.

Soluţiile informatice care vor fi localizate pentru România, sunt folosite deja cu succes în peste 550 de spitale publice şi private, în peste 50 de UPU, în 500 de Săli de Chirurgie şi de către peste 23.000 de medici de familie. Originare din Italia, sistemele sunt prezente acum în 12 ţări din Asia, Africa şi Europa.

Spitalele vor putea achiziţiona întreaga suită de aplicaţii sau doar un singur modul, în funcţie de gradul de informatizare şi de posibilităţile de finanţare.

Sistemele informatice Dedalus TeamNet sunt dezvoltate pe platforma de ultimă generaţie de la Microsoft şi oferă o serie de funcţionalităţi noi pentru piaţa locală: brăţara cu un Cod Unic pentru identificarea pacienţilor internaţi, editarea FOCG – Foaia de Observaţie Clinică Generală şi FSZ- Fişa de Spitalizare de zi pe dispozitive mobile, soluţii interoperabile cu alte aplicaţii, Dosarul Electronic al Pacientului (conţine informaţii despre alergii, grupă de sange, boli cronice, datele privind anamneza, examenul clinic pe aparate, episoadele medicale, medicaţia administrată, evoluţia stării de sănătate a pacientului), verificarea administrării la timp a medicaţiei prin dispozitive mobile şi RFID, eBooking , ePrescription etc.

”Principalul beneficiar al acestor sisteme informatice este pacientul român, pentru care o astfel de implementare se reflectă în reducerea erorilor în stabilirea diagnosticului, în prescrierea şi administrarea medicamentelor şi în reducerea timpului de aşteptare la doctor. În plus, furnizorii de servicii medicale devin mai eficienţi, au un control mai bun al centrelor de cost şi pot asigura servicii medicale la standarde europene, datorită multitudinii de instrumente şi informatii pe care le punem la dispoziţie”, a adăugat Emilian Costaş.

Înfiinţat în 1990 în Florenţa, Dedalus SpA este lider pe segmentul de software medical din Italia, având o cotă de piaţă de peste 90%. Compania a luat fiinţă prin agregarea celor mai eficienţi furnizori de software medical şi este în acest moment principalul dezvoltator de sisteme informatice pentru sectorul medical public şi pentru medicii de familie din Italia.

 

Ultimele stiri