Acasă Hunedoara Demisii in masa: Un spital intreg abandonat de medici! Salariul marit...

Demisii in masa: Un spital intreg abandonat de medici! Salariul marit e bun, oamenii pot sa moara…

Un medic, cinci asistente si cinci infirmiere de la sectia ATI de la Spitalul Municipal din Orastie si-au depus in bloc demisia luni dimineata, anunta Replica Hunedoara. Acestia invoca lipsa echipamentelor de protectie impotriva COVID-19. Managerul spitalului, Gratiela Achim, spune ca exista astfel de echipamente, iar decizia angajatilor a luat-o prin surprindere.

„Echipamentul exista. Dumnealor nu s-au confruntat cu niciun caz cu suspiciune sau caz confirmat de COVID-19, deci in opinia mea este nefundamentata cererea de demisie si teama, pentru ca asta este, este o teama teribila, mai ales la nivelul personalului: asistente medicale si infirmiere. Exista echipamentele de protectie. Nici macar nu au fost curioase sa intrebe daca exista aceste echipamente de protectie, pentru ca ele sunt gestionate riguros.

Noi am primit chiar sambata, de la IGSU si DSU, 630 de combinezoane care sunt in magazie. Noi aveam un numar mic de combinezoane pe care le foloseam mai ales in Urgente, la computerul tomograf si in alte situatii care chiar impuneau o astfel de echipare, dar cum am zis, nici macar nu au fost curioase sa intrebe sau sa vina sa poarte o discutie. Am fost luata pur si simplu pe nepregatite”, a declarat pentru Replica – INFO HD, Gratiela Achim, managerul Spitalului Municipal Orastie.

La momentul actual, sectia ATI de la Spitalul Municipal Orastie nu mai poate functiona.

Potrivit, unui ordin transmis zilele trecute de Vasile Poteca, prefectul judetului Hunedoara, Spitalul Judetean de Urgenta Deva s-a transformat in unitate medical care va prelua pacientii infectati cu virusul COVID-19. Spitalul Judetean din Deva se afla insa in carantina pentru 14 zile. La ora actuala, prefectul evalueaza situatia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRomanii nu stiu daca apuca ziua de maine si Tariceanu incearca, pe ascuns, sa scape la CCR de acuzatiile de abuz in serviciu si uzurpare
Articolul următorPSD minte mai rau ca atunci cand era la guvernare. Anunta ca medicii mor pe capete…