24.3 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăACTUALITATEDeputat PSD, dosar penal pentru viol!

Deputat PSD, dosar penal pentru viol!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Parchetul instanței supreme a anunțat, marți, că a deschis un dosar pentru viol, în urma unei plângeri pe numele deputatului Aurel Bălășoiu. Procurorii s-au sesizat din oficiu și fac o anchetă și pentru act sexual cu un minor.

Comunicatul parchetului:

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României.

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane.

Menționăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că activitățile desfășurate în dosar nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Context. Un scandal sexual a izbucnit sâmbătă seară, când au apărut imagini cu un tânăr gol cu care deputatul Aurel Bălășoiu ar fi întreținut relații sexuale, iar informațiile inițiale sugerau că tânărul este minor.

Un fost călugăr, Cristi Călin, a declarat, citat de Gândul, că ÎPS Teodosie i l-a prezentat deputatului pe presupusul minor și a vrut astfel să îl pedepsească pe Bălășoiu pentru că ar fi avut o relație cu un șofer de-al prelatului.

Publicația susține că fostul călugăr ar fi declarat că tânărul care apare în imagini cu deputatul Bălășoiu are 22 de ani, însă, când „avea 16 ani, a fost abuzat de către episcopul Visarion al Tulcei”.

”Acum, vă spun de unde această informație (n.red. – referitoare la abuzurile sexuale împotriva minorilor). Minorii i-au folosit episcopii. Însuși acest tânăr de 22 de ani, când avea 16 ani, a fost abuzat de către episcopul Visarion al Tulcei. Și ei l-au format și l-au crescut așa, și l-au făcut să fie ce este în ziua de astăzi: escortă de lux. Chestia e că acolo (n.red. – într-una dintre camerele palatului episcopal din Tulcea) a avut loc o petrecere cu mai multe persoane și la petrecerea aia, cineva făcea parte dintr-un sistem sau dintr-un serviciu și au făcut și ei ce au putut. Dar sunt alte poze în care apare și Visarion, dar apare în așa fel încât nu s-a putut prinde fața lui. Dar Visarion, în unele înregistrări, recunoaște atunci când este întrebat «este adevărat că ați abuzat acest copil când avea 16 ani și l-ați supus unui masaj după care l-ați abuzat sexual?» Atunci Visarion o dă la întors și imediat îl cheamă pe tânăr la palat și îl întreabă: «Ce ai făcut? Ce ai dat?»

Și copilul, spunând unei singure persoane treaba asta, îl ia la întrebări și acesta îl sună pe Visarion și spune «Vezi că tot ce ai cu copilul e înregistrat!». Și îi spune că pătează imaginea bisericii, să-și facă imediat demisia și să o prezinte patriarhului. Istoria asta durează de mult… Și toți episcopii ăștia au fost și ei cândva minori, și ei au fost la rândul lor supuși la abuzuri”, adaugă călugărul, în interviul acordat publicației Ancheta, potrivit Gândul.

PSD l-a exclus din partid și i-a cerut să demisioneze din Parlament, altfel social-democrații vor cere ridicarea imunității parlamentare. PSD a transmis că ”nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnităţii umane şi a moralei creştine”.

Ultimele stiri