Acasă Social Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost pus sub control judiciar de DNA!

Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost pus sub control judiciar de DNA!

47

Deputatul PSD Catalin Radulescu a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, fiind urmarit penal pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia si dare de mita.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Catalin Marian Radulescu, deputat PSD de Arges, in cauza rezultand suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunile concurente de: efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si dare de mita in forma continuata

In ordonanta de dispunere a controlului judiciar, procurorii au retinut ca: in perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, inculpatul, concomitent cu ocuparea functiei de deputat in Parlamentul Romaniei, s-a ocupat de administrarea si controlul societatii SC Concordia Con. Strade SRL, efectuand in acest sens operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia. Concret, acesta s-a subrogat in drepturile si obligatiile administratorului de drept, manifestandu-se totodata si ca director general al societatii.

Astfel, Radulescu a efectuat nemijlocit urmatoarele tipuri de operatiuni, care intrau in sfera de competenta a administratorului de drept / directorului general: a semnat personal documente financiar – contabile si juridice ale societatii, a efectuat interviuri pentru angajarea personalului, a reprezentat societatea in relatiile cu tertii, negociind in mod direct contracte de executie, de prestari servicii, contracte de executie lucrari in subantrepriza, acorduri de asociere, contracte de cesiune creanta, respectiv lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor, a supravegheat si controlat in mod direct si nemijlocit activitatile legate de procedurile de participare a societatii la licitatiile publice, precum si activitatea lucratorilor din cadrul serviciului financiar – contabil al societatii, stabilind detalii legate de facturare, plati, garantii bancare s.a., a depus diligente de identificare a unor potentiali clienti sau oportunitati de afaceri pentru societatea SC Concordia Con. Strade SRL si de recuperare a unor creante ale societatii, s-a deplasat la fata locului, in cadrul procedurilor de executie a unor lucrari, pentru supravegherea acestora, negociind si receptia lor.

Spre exemplu, in exercitarea functiei de administrator de fapt si director general de fapt al societatii, Catalin Radulescu a negociat si a obtinut adjudecarea lucrarii de asfaltare a unui centru omercial din Pitesti, semnand in acest sens un contract de executie din partea SC Concordia Con. Strade SRL.

In cadrul negocierilor respectivului contract, in luna iulie 2013, deputatul i-a promis 10.000 de lei unei persoane, manager de proiect, pentru ca aceasta sa nu ridice obiectii privind executia lucrarilor de asfaltare. Promisiunea respinsa a fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, persoana insarcinata cu avizarea calitatii lucrarii a ridicat obiectiuni cu privire la calitatea lucrarii si, pe cale de consecinta, a conditionat semnarea procesului verbal de receptie de reducerea devizului.

In aceasta imprejurare, deputatul Radulescu Catalin Marian a reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca functionarul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni (si fara reducerea devizului). Functionarul a refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor a fost semnat cu reducerea devizului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos