Acasă ACTUALITATE Descinderi la spionii rusi din Romania: Unde se ascundeau oamenii lui Putin

Descinderi la spionii rusi din Romania: Unde se ascundeau oamenii lui Putin

463

Procurorii DIICOT au descins luni in mai multe locatii din Timisoara si Bucuresti apartinand firmei NIS Petrol, controlata de compania ruseasca Gazprom Neft, in cadrul unei anchete penale ce vizeaza transmiterea ilegala de date informatice si secrete de serviciu, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

„La data de 3.10.2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza 9 perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Bucuresti si Timisoara, parte dintre acestea desfasurandu-se in sediul si punctele de lucru apartinand unei companii multinationale, intr-o cauza avand ca obiect comiterea infractiunilor de divulgare a informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si transfer neautorizat de date informatice”, a anuntat DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc la sediul companiei NIS Petrol din Timisoara, puncte de lucru, dar si locuintele unor angajati.

NIS Petrol este o companie petroliera sarbeasca cu activitati in sud-estul Europei, parte a grupului rusesc Gazprom Neft.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos