Acasă ACTUALITATE Descoperire ULUITOARE langa Stonehenge! Este comparabila cu un STADION modern de fotbal!

Descoperire ULUITOARE langa Stonehenge! Este comparabila cu un STADION modern de fotbal!

O arenă neolitică uriaşă a fost descoperită recent în apropiere de complexul arheologic Stonehenge, au anunţat, luni, arheologii britanici, citaţi de site-ul rtbf.be.

Potrivit arheologilor britanici, citaţi de BBC, noul complex arheologic se află în regiunea sitului Durrington Walls şi ar putea fi cel mai mare monument neolitic construit vreodată în Marea Britanie şi chiar în Europa.

Arheologii care coordonează proiectul The Stonehenge Hidden Landscapes – ce utilizează cele mai moderne tehnici de cartografiere a subsolului din jurul complexului arheologic din neolitic – au anunţat această descoperire inedită luni, printr-o conferinţă organizată în localitatea Bradford.


Citeste si:

DESCOPERIRE STIINTIFICA extraordinara, realizata de Stephen Hawking! Cartile de fizica VOR FI RESCRISE!

O descoperire arheologica facuta in Romania REVOLUTIONEAZA istoria omenirii!


Cu ajutorul unui radar performant, savanţii au descoperit 90 de pietre (30 intacte şi fragmente din alte 60) îngropate la o adâncime de 1 metru, la doar câţiva kilometri de situl arheologic Stonehenge. Unele dintre pietre au o înălţime de 4,5 metri.

Vastul monument neolitic, care, potrivit experţilor, ar fi fost utilizat ca o arenă ritualică, datează din urmă cu aproximativ 4.500 de ani, precizează The Guardian.

Potrivit arheologilor, această arenă neolitică a fost construită în forma literei „C”, pe marginea unei văi uscate, cu vedere spre râul Avon.

Stonehenge este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri megalitice din lume. Complexul îşi datorează celebritatea pietrelor uriaşe care îl compun şi arhitecturii extrem de sofisticate pentru epoca în care a fost construit.

Situl Stonehenge este compus dintr-un ansamblu de cercuri concentrice formate din menhire.

Complexul neolotic a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Potrivit experţilor, a fost construit între anii 3.000 î.e.n. şi 1.600 î.e.n.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSUA cere de urgenta Greciei sa blocheze spatiul aerian pentru avioanele rusesti! Acestea transporta ARMAMENT pentru Statul Islamic in Siria!
Articolul următorAstazi sarbatorim Sfanta Maria Mica! Ce spune DATINA ca nu ar trebui sa faci azi sub nicio forma!