10 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăSocialSanatateDescoperirea care SCHIMBA VIITORUL omenirii: Incepe vaccinarea IMPOTRIVA CANCERULUI!

Descoperirea care SCHIMBA VIITORUL omenirii: Incepe vaccinarea IMPOTRIVA CANCERULUI!

in:

Stiri pe acelasi subiect

S-a declarat epidemie de rujeola la nivel national!

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Presa din toată lumea scrie de câţiva ani despre existenţa unui vaccin anticancer produs de cubanezi. Vaccinul care costă un dolar ar putea fi disponibil în mai multe state după ridicarea embargoului american asupra Cubei.

Cimavax este atât tratament, cât şi vaccin pentru cancerul de plămâni. Acesta a fost produs în Cuba, în urma unor cercetări de 25 de ani şi este gratuit pentru cubanezi din 2011, potrivit Huffington Post.

Guvernatorul Andrew Cuomo a semnat un acord în aprilie 2015 să aducă Cimavax în SUA. Înainte de a fi accesibil pentru americani, însă, acesta trebuie testat de cercetători din mai multe ţări.

Cuba este cunoscută pentru ţigările de calitate, iar cancerul de plămâni este a patra cauză de mortalitate la cubanezi. În România, cancerul de plămâni reprezintă cel mai răspândit tip de cancer la bărbaţi, cu peste 9.000 din cele peste 11.000 de cazuri noi diagnosticate în fiecare an.
Numărul cazurilor de cancer pulmonar la femei este în creştere, conform Societăţii Române de Cancer. Pe lângă acest vaccin, cercetătorii cubanezi ar putea ajuta de asemenea pacienţii cu cancer la creier sau pancreas, ori leucemie, anunţă Digi24.

Ultimele stiri