18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăACTUALITATEDetalii INCREDIBILE ies la iveala! Chipul lui Dan Condrea a fost atat...

Detalii INCREDIBILE ies la iveala! Chipul lui Dan Condrea a fost atat de distrus incat sotia l-a recunoscut dupa detalii INIMAGINABILE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton a murit

Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, şi...

Fosta sotie a presedintelui CJ Cluj a fost gasita moarta in casa la doar 47 de ani

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Tișe,...

Primar din Olt mort intr-un accident rutier. Ambulanta s-a ciocnit cu un SUV!

Primarul comunei Gradinari Olt, Mihai Ioana, in varsta de...

Din cauza traumatismelor deosebit de grave suferite la cap și la față, identificarea lui Dan Condrea a fost o problemă încă din primele momente scurse de la groaznicul accident. Inițial, soția sa, Uliana, a fost chemată la fața locului, pe DN 101, undeva între Buftea și Corbeanca, să ajute la recunoașterea celui care intrase cu viteză foarte mare într-un copac de pe marginea drumului.

Femeia a încuviințat – orientându-se după jeanșii și tricoul albastru purtat de bărbat, dar și după pantofii sport de culoare albă din picioarele acestuia -, că victima este Dan Codrea, patronul HexiPharma. Chiar și așa, elementele științifice care urmau să ducă la identificarea oficială a șoferului mort în accident (singura persoană aflată în mașina complet distrusă) au fost obținute o zi mai târziu (astăzi – n.r.), la autopsia cadavrului făcută la IML ”Mina Minovici” de o echipă formată din zece specialiști în medicină legală.

”Trupul era complet zdrobit, avea leziuni extrem de grave la cap, torace și picioare. Pieptul îi era distrus după forma volanului, picioarele îi fusese fracturate până la genunchi în zeci de locuri de caroseria mașinii, iar capul femural îi intrase în șold. Absolut toate organele îi erau dilacerate (n.r. rupte și zdrobite): inima, ficatul, splina, plămânii”, au descris, pentru Libertatea.ro, surse judiciare starea în care se găsea cadavrul lui Condrea.

Însă, pentru ca procedura de identificare să poată fi dusă la bun sfârșit de un membru al familiei, legiștii au fost nevoiți să reconstruiască, precum într-un puzzle, dar folosind bucăți de carne și de oase, fața lui Condrea.

 ”Cutia craniană era făcută bucăți, iar din figura victimei nu se mai înțelegea nimic. Era, practic, de nerecunoscut. Un personaj fără chip. De aceea, timp de trei ore, specialiștii în medicină legală au cusut la fața omului de afaceri. I-au reconstruit-o cu migală și i-au redat figura pentru a putea fi identificat”, au adăugat aceleași surse judiciare.
Abia atunci, când trupul soțul ei fusese refăcut complet, Uliana Ochinciuc a fost primită în sala de autopsii și rugată să ducă la bun sfârșit procedura de identificare. Fără să ezite, ea a spus că cel întins pe masă și acoperit doar cu un cearșaf este soțul ei, Dan Condrea. Lobii urechilor bărbatului și două alunițe de pe obrazul drept al acestuia ar fi ajutat-o.

În timpul necropsiei – ale cărei etape au fost filmate și fotografiate -, legiștii au prelevat fragmente din toate organele pentru a le supune examinării microscopice. În plus au fost făcute teste ADN – care vor da verdictul științific în ceea ce privește identitatea victimei -, dar și zeci de radiografii ale trupului care vor fi anexate la dosarul morții patronului HexiPharma.

Uliana Ochinciuc, filmată la procedura de identificare a cadavrului

Identificarea lui Dan Condrea s-a făcut chiar în sala de autopsii, în prezența echipei de medici legiști și a anchetatorilor. După ce a semnat toate documentele necesare în astfel de situații, Uliana Ochinciuc și-a văzut bărbatul întins pe o masă de necropsie în apropierea căruia a stat aproximativ cinci minute și a plâns continuu.

”De cum a intrat în încăpere, femeia a fost filmată de crininaliști pentru a i se surprinde fiecare gest, fiecare trăire. După ce l-a studiat cadavrul, căutând anumite semne care să-i dea confirmarea că e vorba de bărbatul ei, a spus fără exitare că el este. Totul a durat vreo cinci minute în care femeia l-a plîns și l-a jelit cu decență”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Imaginile capturate atât în timpul autopsiei, cât și la identificarea cadavrului vor face obiectul unui studiu al specialiștilor care se ocupă de caz.

Ultimele stiri