25 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăACTUALITATETurismDezastru in Mamaia: Protectia Consumatorului a inchis o multime de unitati din...

Dezastru in Mamaia: Protectia Consumatorului a inchis o multime de unitati din cauza mizeriei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mamaia, premiul special pentru cea mai bună statiune de pe litoral

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai...

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa a anunţat, luni, că în urma controlului făcut la sfârşitul săptămânii trecute în Satul de Vacanţă au fost date amenzi în valoare de 124.000 de lei, iar trei unităţi au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor. De asemenea, pentru patru operatori economici au fost făcute propuneri de închidere definitivă.

“Au fost verificaţi opt operatori economici, s-au aplicat 15 amenzi în valoare totală de 124.000 lei şi două avertismente. S-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constate pentru trei operatori economici. S-au făcut propuneri pentru sancţiuni complementare de închidere definitivă pentru patru operatori economici şi închidere de la 6 la 12 luni pentru un operator economic”, a anunţat CJPC Constanţa.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat, vineri seara, mai mulţi comercianţi din Satul de Vacanţă din Constanţa, iar acţiunea s-a lăsat cu scandal.

Comercianții au aruncat cu mâncare în inspectorii ANPC

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au fost înjurate şi s-a aruncat cu mâncare în comisarii instituţiei. ANPC a descoperit că în acele unităţi se gătea pe trotuar, iar alimentele nu erau ţinute la temperatura potrivită. Situaţia s-a calmat la apariţia poliţiştilor.

”La data de 4 august a.c., în jurul orei 21.00, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa – Secţia 1 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în Satul de Vacanţă din municipiul Constanţa, are loc un conflict. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că angajatul unei instituţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi efectuat un control la operatorii economici din Satul de Vacanţă. Cu această ocazie, mai multe persoane ar fi efectuat acte de scandal”, a transmis IPJ Constanţa.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ultraj.

”În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. De asemenea, 5 persoane au fost sancţionate contravenţional, în baza Legii 61/1991”, a mai precizat IPJ Constanţa.

Ultimele stiri