29.6 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăACTUALITATEDezvaluiri: Ce avere are de fapt, Mohammad Murad, si cum a facut...

Dezvaluiri: Ce avere are de fapt, Mohammad Murad, si cum a facut bani in Romania?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Mohammad Murad , proprietarul lanțului de hoteluri Phoenicia vorbește tot timpul cu o deosebită plăcere despre România. Ajuns în țara noastră în 1982 pentru a studia medicina, libanezul a moștenit spiritul antreprenorial din familie și astăzi a ajuns la o avere care se învârte în jurul sumei de 150.000.000 de euro.

După ce a studiat 3 ani de medicină la Iași și unul la București, Murad a luat-o pe urmele familiei, care deținea o fabrică de confecții în capitala Libanului, Beirut și la începutul anilor 90 a pornit prima afacere, un club în Regie. După 2 eșecuri a intrat în lumea antreprenorilor de succes când a deschis primul restaurant Springtime, în 1992, în Piața Victoriei.

Omul de afaceri arab provine dintr-o familie cu 9 frați, cu doi dintre ei, Hassan și Ahmed Murad, deține mai multe afaceri, precum rețeaua de restaurante Spring Time, precum și companiile Glina, Valahia 2002, Sima Prod, Roman Investements sau marca de conserve din pate Mandy Foods.

Murad pune în continuare foarte multă pasiune în afacerile pe care le deține, mai ales când este vorba despre restaurante. Cunoscut ca primul om care a adus shaworma în România, el își găsește timp să participe la ședințe la ”firul ierbii” în restaurante, cu ospătarii și bucătarii.

Într-un interviu pentru publicația Capital, libanezul ne spune și rețeta succesului său în afaceri: ”La noi în firmă există o regulă de trei care spune așa. Succesul se bazează pe trei criterii de bază. Primul este comunicarea. Comunicarea rezolvă 50% dintre problemele pe care le ai într-o firmă, fără niciun efort. Al doilea lucru care e foarte important este perseverența. La acest capitol românii suferă rău. Încep bine, o zi două, trei, după care lasă tot. Și a treia este viziunea unde intră și partea de creație, de imaginație. Trebuie să vii cu altceva. Dacă într-un oraș cum este Bucureștiul, unde au ajuns să fie peste 40 de restaurante orientale, vii și pui un restaurant și în mai puțin de o lună nu mai găsești o masă liberă, este un exemplu că în România se pot face multe”.

Astăzi Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari investitori din turismul românesc și din poziția de președinte de onoare al Federației Patronatelor din Turismul Românesc investește în susținerea a sute de antreprenori români aflați la început de drum.

În perioadele 27-29 Mai și 3-5 Iunie, antreprenorul libanez organizează seminarii la care sunt așteptați reprezentanții a peste 400 de mici societăți, dar și peste 200 de viitori antreprenori.

Evenimentele vor avea loc în incinta complexului Phoenicia Blue View din Olimp, iar unul dintre cele mai importante puncte ale sesiunilor de comunicare este reprezentat de faptul că există posibilitatea de a colabora atât între cei prezenți la eveniment, cât și cu cei ai lanțului hotelier Phoenicia. Cei din urmă își arată deschiderea spre achiziționarea cu prioritate a produselor și serviciilor companiilor românești.

Ultimele stiri