Acasă Sanatate Din 15 martie orice roman se va putea inscrie la vaccinare!

Din 15 martie orice roman se va putea inscrie la vaccinare!

249

Persoanele din etapa a treia a vaccinarii anti-COVID-19 (populatia generala) se pot programa pe platforma online dedicata acestui proces dupa data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmand sa aiba loc cel mai probabil in aprilie, a declarat, duminica, Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de imunizare impotriva noului coronavirus.

„In ceea ce priveste etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibila chiar dupa 15 martie, si acest lucru e important, in momentul in care va fi disponibila acea lista de asteptare, iar vaccinarea respectiva probabil va debuta in luna aprilie”, a spus Gheorghita, la Digi 24, citat de Agerpres.

Gheorghita a mai amintit, in interventia sa, ca din 15 martie vor fi active liste de asteptare pentru vaccinare anti-COVID-19 pe platforma online de inscriere. Fiecare persoana inscrisa pe lista unui centru de vaccinare va putea vizualiza cate persoane se afla inaintea sa si poate estima data la care ar fi programata la vaccinare. Totodata, el a spus ca activarea acestei liste de asteptare pe platforma online a depins de operationalizarea celor 750 de centre din tara prevazute in campania de vaccinare.

In contextul primirii de noi doze de vaccin in Romania, coordonatorul a adaugat ca „de maine (luni – n.r.) vor fi cel putin 30.000 de persoane vaccinate in fiecare zi”. „Vom avea zile in care vom depasi 40.000 de persoane vaccinate”, a adaugat Gheorghita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDe unde vine tradiția mărțișorului și ce simbolizează el cu adevărat?!
Articolul următorTraian Băsescu e disperat s-o apere pe Udrea de puscarie: Atac fara precedent la adresa Justitiei!