Acasă Stirea zilei Dintr-o extrema in alta: COD ROSU de viscol in mai multe judete...

Dintr-o extrema in alta: COD ROSU de viscol in mai multe judete din Romania!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod roșu de viscol puternic în Carpații Meridionali, care afectează 10 județe, la altitudini de peste 1.800 metri, începând de marți seară.

De asemenea, s-au emis și coduri portocalii și galbene de vreme rea, avertizările afectând aproape jumătate de țară.

Au fost transmise avestizări prin Ro-Alert pentru vreme severă COD ROȘU în zona montană, pe raza localitatilor: Bușteni, Azuga, Sinaia, Mâneciu și Valea Doftanei.

Cod roșu de viscol în Carpații Meridionali Avertizarea cu cod roșu este valabilă în intervalul 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120 – 140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero. Judeţele afectate de Codul roşu sunt: Prahova, Braşov, Argeş, Sibiu, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba şi Caraş-Severin.

Cod portocaliu și galben de vreme rea pentru mai multe zone

A fost emisă și o avertizare Cod portocaliu, pentru intervalul 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14, cu intensificări puternice ale vântului și cantități însemnate de precipitații, la altitudini de peste 1.800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali.

La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100-110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30-50 l/mp și izolat de peste 60-70 l/mp.

Judeţele afectate de Codul portocaliu sunt: Alba, Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Alte zone din țară sunt afectate de cod galben de vânt și precipitații, în intervalul 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18. Astfel, la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h.

În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. Judeţele aflate sub Codul galben sunt: Tulcea, Constanţa, Buzău, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Vrancea, Bacău, Neamţ, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFiica preotului Nicolae Dima, operată pe creier, a ieșit din comă. În vârstă de 12 ani, are nevoie de 200.000 de euro pentru recuperarea neurologică
Articolul următorBode anunta ca ”lupta pentru adevar continua”, dupa decizia Tribunalului Salaj in procesul cu Universitatea Babes Bolyai