Acasă Comentariul zilei Directorul Spitalului „Victor Babes” către cei care nu cred în coronavirus: „Ii...

Directorul Spitalului „Victor Babes” către cei care nu cred în coronavirus: „Ii rugam sa nu mai vina la spital, să se trateze cu tot felul de terapii alternative”

569

Medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babes” din Timisoara, are un mesaj taios adresat celor care nu cred in existenat coronaviruslui si refuza sa se protejeze. „Ii rugam sa nu mai vina la spital daca fac COVID. Sa se trateze cu tot felul de masuri alternative, cu tot felul de terapii alternative, pentru ca daca nu crezi, de ce sa mai incarci sistemul sanitar?”, le transmite medicul.

„Ii rugam sa nu mai vina la spital daca fac COVID. Sa se trateze cu tot felul de masuri alternative, cu tot felul de terapii alternative, pentru ca daca nu crezi, de ce sa mai incarci sistemul sanitar? Pe de alta parte este dreptul fiecaruia sa faca ce vrea si cum vrea cu viata lui. Noi aici suntem sa ne luptam pentru viata celor care vor sa traiasca si vom ramane aici. Pentru ceilalti, care nu cred sau iau in deradere toate aceste masuri, care la randul lor ganditi-va ca mai au alti adepti, suntem neputinciosi in fata lor. Dar, daca se vor imbolnavi, sa se trateze cu masuri alternative, sa nu incarce sistemul sanitar”, a declarat  Cristian Oancea.

Medicul are un mesaj si pentru cei care cred ca drepurile lor sunt incalcate de obligativitatea purtarii mastii de protectie.

„Am pacienti care n-au crezut, s-au infectat si au inceput sa poarte masca si sa promoveze sanatatea publica. Sunt si exemple pozitive, dar pana nu ajungi sa te confrunti cu simptomele COVID intr-o forma moderata sau severa de boala, totul este o batjocura si o deradere si limitarea drepturilor etc. Desi tot ce am sustinut in aceasta perioada a fost sa purtam masca, sa avem o igiena sanitara mai accentuata si atata tot. Personal, nu am pus nicio masura restrictiva care sa limiteze drepturile unei persoane”, a spus medicul.

Medicul atrage atentia ca exista riscul ca scepticii COVID sa imbolnaveasca, la randul lor, alte persoane sau pe cei apropiati.

„Daca tu nu porti masca si te infectezi si imi dai mie si mor sau ajung in terapie intensiva, deja vorbim de alte sanctiuni aici. Sau daca tu nu crezi si duci virusul acasa la copiii tai, la bunicii tai si ei fac o forma severa, ii omori cu buna stinta. Ar trebui sa se gandeasca de doua ori aceste persoane care nu prea cred sau cred ca le sunt limitate anumite drepturi. Nu inteleg ce drepturi le sunt limitate pentru ca purtatul mastii, uitati-va, in toata lumea este o masura de a bloca raspandirea acestui virus. E o masura pentru sanatatea noastra, a tuturor”, a mai spus Cristian Oancea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentIeri dușmani, azi prieteni pentru ciolan în alianța rebuturilor: ALDE fuzionează cu Pro România!
Articolul următorAvocatul Poporului iar sare in apararea Covid: Vrea sa blocheze actiunile politistilor in civil!