17.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăEconomieDispare COMPLET din Romania! Unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri...

Dispare COMPLET din Romania! Unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri A VANDUT TOT!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Carrefour a semnat in noaptea de luni spre marti la Bucuresti achizitia Billa Romania in cadrul unei tranzactii de aproximativ 96 – 97 milioane de euro, informeaza publicatia mirsanu.ro. Carrefour preia asttfel 100% din actiunile Billa Romania, compania care gestioneaza afacerea de retail, respectiv 100% din actiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt detinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din retea. Grupul francez a confirmat ulterior printr-un comunicat tranzactia.

Repartizate pe intreg teritoriul romanesc, cele 86 de supermarketuri Billa Romania reprezinta o suprafata de vanzare totala de 83.000 de m2.
Datorita acestei achizitii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din Romania, intarindu-si astfel oferta multiformat si mergand totodata mai aproape de clientii sai. Realizarea acesti operatiuni ramane supusa aprobarii de catre Consiliul Concurentei.

Francezii lucreaza in dosar cu bancherii de la SocGen, consultantii de la EY si avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii, iar vanzatorul are in echipa pe consultantii Deloitte si firmele de avocatura Schoenherr si Pachiu & Asociatii.

Potrivit surselor citate, pretul pe care francezii au agreat sa-l plateasca in numerar se ridica la aproximativ 96 – 97 mil. euro. Carrefour preia 100% din actiunile Billa Romania, compania care gestioneaza afacerea de retail, respectiv 100% din actiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt detinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din retea.


Citeste si:


Al doilea grup de distributie mondial (dupa celebrul Wall-Mart) si primul din Europa, Carrefour are peste 380.000 de angajati la nivel mondial. Prezent in 35 de tari cu peste 12.000 de magazine, grupul a realizat o cifra de afaceri de 100,5 miliarde de euro in 2014.
Carrefour a intrat in Romania in 2001, iar  in toamna lui 2007, lantul de supermarketuri Artima, pentru 55 milioane de euro, cu scopul de a-si consolida pozitia pe piata. Concurentii Carrefour pe segmentul de hipermarketuri sunt Auchan, Cora, Real, Pic si Kaufland, iar pe segmentul de supermarketuri Billa si MegaImage.

Billa a intrat oficial in Romania in anul 1999. In 2014, Billa a inregistrat o cifra de afaceri de 1,41 miliarde de lei si un profit net de 2,34 milioane de lei.

Ultimele stiri