Acasă Divertisment Dispare PRO TV din Romania? Chinezii sunt aproape sa cumpere compania!

Dispare PRO TV din Romania? Chinezii sunt aproape sa cumpere compania!

21

Presa cehă spune că Central European Media (CME), compania care deține inclusiv Pro TV, ar fi în tratative cu un grup de investitori de chinezi, pentru vânzarea unor active. Aceste zvonuri apar în condițiile în care reprezentații grupului CME au declarat în rânduri repetate în vara această că nu vor vândă alte active, după ce au cedat posturi din Croația și Slovenia.

Central European Media (CME), proprietarul Pro TV, s-ar afla în negocieri de vânzare a celor patru stații de televiziune pe care le mai deține în acest moment în Europa Centrală și de Est, potrivit portalului ceh Echo 24, care citează mai multe surse interesate, scrie bursa.ro.

Echo 24 susține că televiziunea cehă TV Nova se va vinde la pachet cu TV Markiza din Slovacia și cu stațiile din România și Bulgaria. „Prețul pentru toate aceste televiziuni va fi mai mare de 1 miliard de dolari”, spune site-ul din Cehia.

„Nu comentăm speculațiile care apar în legătură cu firma noastră”, a spus Pavel Bednar, purtătorul de cuvânt al CEFC, pentru o publicație slovacă. Portalul ceh mai infomează că există şi alţi interesaţi, potrivit bursa.ro.

Potrivit Hotnews.ro, CEFC este compania chineză care a semnat în decembrie anul trecut acordul pentru preluarea a 51% din KMG International, fostul Rompetrol Group.

Compania-mama a Pro TV, CME, declara în iulie că în trimestrul al doilea cota sa din piața publicității TV din România s-a ridicat la 58%. Deși a atras venituri din reclamă ușor mai mici comparativ cu trimestrul al doilea din 2016, CME se declară mulțumită de operațiunile sale din România, potrivit unor prezentări susținute după anunțarea rezultatelor financiare aferente celui de-al doilea trimestru. În acelasi timp, șefii companiei spun că în prezent nu mai au în plan vânzarea altor active, după recentul acord de a vinde televiziunile operate în Croația și Slovenia.

CME e deținut de Time Warner, gigantul media fiind cumpărat în acest an de AT&T. În presa din SUA au apărut informații că AT&T ar vrea să renunțe la operațiunile media din Europa Centrală și de Est deținute de Time Warner prin intermediul CME.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos