Acasă ACTUALITATE DNA l-a luat la TINTA pe doctorul Raed Arafat

DNA l-a luat la TINTA pe doctorul Raed Arafat

39

Chemarea lui Raed Arafat la DNA pare iminenta dupa ce procurorii au descoperit o noua pista care duce direct la cunoscutul doctor.

arafatStatul roman, prin Ministerul Sanatatii, reprezentat in negocieri de catre doctorul Raed Arafat, a cumparat loturi de cateva sute de ambulante de la firma clujeana Deltamed SRL. Astfel ca numarul total de „Salvari” vandute statului de catre Dan Vasile Gorgan a ajuns undeva la 1.300 de bucati. Ceea ce inseamna, conform teoriilor eeconomice si comerciale, ca ar trebui sa beneficieze de un discount semnificativ. Numai ca, surpriza de proportii, anchetatorii au descoperit ca o unitate medicala privata a cumparat la liber, tot de la Deltamed, o ambulanta de acelasi tip si cu aceleasi dotari ca si cele vandute Minsiterului Sanatatii. Insa pretul cu care a achizitionat entitatea privata ambulanta a fost cu 15 la suta mai mic decat cel oferit de Ministerul Sanatatii! Deci, pretul pentru o singura masina luata de privati a fost esential mai mic decat cel pentru acelasi tip de ambulanta din lotul de peste o mie de bucati luate din bani publici, informează Național.

Deci, pe scurt, Raed Arafat, pe cand era secratar de stat la Minsiterul Sanatatii s-a zbatut cu o incapatanare demna de o cauza mai buna ca sa cumpere pe banda rulanta ambulante tip B4X2 si tip C de la Deltamed SRL. Tinand cont ca aceasta societate apartinea lui Dan Vasile Gorgan, cunoscut drept „prietenul de o viata” a lui Arafat, ai putea crede ca acesta din urma a sperat ca va obtine de la amicul sau o reducere semnificativa, mai ales ca era vorba de bani publici din bugetul si asa vlaguit al Sanatatii. Dar de unde! Dupa cum au descoperit acum cei care incearca sa scoata la iveala toate dedesubturile acestei afaceri, niste privati oarecare au reusit sa scoata tot de la Deltamed-ul lui Gorgan si exact pentru aceleasi tipuri de ambulante preturi cu 15 la suta mai ieftine! Deci, daca cumperi una este mai ieftin decat daca iei 1.300? Pai nu cumva matematica aplicabila achizitiilor realizate in sistemul de sanatate de stat sfideaza logica de a beneficia de preturi competitive si discount pe masura raportat la cantitatea mare de achizitie?

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos