7.6 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEDNA reactioneaza la dezvaluirile despre afacerile lui Liviu Dragnea pe filiera braziliana!...

DNA reactioneaza la dezvaluirile despre afacerile lui Liviu Dragnea pe filiera braziliana! Cand ii deschid dosar?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Directia Nationala Anticoruptie a transmis, vineri, HotNews.ro, ca “nu exista imprejurari care pot face obiectul unei comunicari publice referitoare la aspectele mentionate”, raspunzand la intrebarea daca institutia investigheaza aspectele semnalate in ancheta Rise Project, publicata in data de 2 martie, sub titlul „Dragnea – milionul disparut”.

Rise Project a dezvaluit cum omul de afaceri Costel Comana, care s-a sinucis in 2015, a cumparat o serie de terenuri de la Liviu Dragnea, iar firma acestuia, Regiotrans, ar fi beneficiat la randul ei de sprijinul fostului presedinte al Consiliului Judetean.

 „In acest moment nu exista imprejurari care pot face obiectul unei comunicari publice referitoare la aspectele mentionate. Prin urmare, nu va putem furniza nici un fel de informatii despre existenta sau inexistenta unei cauze care sa priveasca aspectele din cererea dvs”, se arata in raspunsul Directiei Nationale Anticoruptie, la solicitarea HotNews.ro.

DNA a deschis o ancheta, in februarie 201,5 in legatura cu activitatea Regiotrans, mai multi directori din CFR fiind acuzati ca au primit mita pentru a acorda companiei trasee si subventii in mod preferential. La scurt timp dupa deschiderea anchetei, a aparut informatia ca omul de afaceri Costel Comana, care controla societatea Regiotrans, s-ar fi sinucis in toaleta unui avion pe ruta Columbia – Costa Rica. Despre acest dosar, DNA sustine ca se afla in lucru si ca alte informatii nu pot fi oferite.

Costel Comana era cercetat in dosarul in care oficiali din Ministerul Transporturilor si din CFR sunt suspectati de luare de mita. In acest dosar, asociatul lui Comana in Regiotrans, Iorgu Ganea si Estrella Stefanescu, sefa Serviciului Urmarire Transporturi din CFR, au fost arestati preventiv in 20 februarie.

De asemenea, sunt urmariti penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Directiei Feroviare din cadrul Directiei Generale Transport si Infrastructura din Ministerul Transporturilor, si Costache Nicolau, director general al Regionalei Cai Ferate Brasov. In acelasi caz se fac acte de urmarire penala si fata de SC Regiotrans SRL Brasov, Florin Hadarean, directorul societatii, si Gheorghe Valentin Ciapraz.

Ultimele stiri