Indiferent daca sunt preparati din carne de pui sau de porc, crenvurstii ne pun tuturor sanatatea in pericol, dar, in cazul copiilor si tinerilor, chiar si viata.

“Responsabili pentru aparitia cancerelor sunt nitritii alimentari din mezeluri, acei aditivi pe care producatorii ii folosesc pentru a mentine prospetimea produsului si pentru a combate botulismul”, sustine Prof. Dr. James R. Cerhan, citat de ziarulring.ro.

Cercetatorii de la Scoala de Medicina a Universitatii de Sud din Los Angeles au concluzionat ca tinerii care au mancat mai mult de trei crenvursti pe saptamana sunt de aproape 10 ori mai predispusi la leucemie decat cei care nu au consumat deloc. Nerecomandati gravidelor Specialistii americani sustin ca si in cazul femeilor insarcinate care au mancat crenvursti de mai multe ori pe saptamana, nou-nascutii prezentau un risc dublu de a face tumori pe creier. De altfel, nu doar crenvurstii, ci toate tipurile de mezeluri dauneaza sanatatii pentru ca majoritatea ingredientelor folosite pentru prepararea lor sunt resturi animale.


Citeste si:

Nu MANCATI asa ceva! Va grabeste MOARTEA!

Zeci de kilograme de SALAM fara acte au fost retrase din trei supermarketuri din Vaslui!


Pericolul este sporit de amestecarea acestora cu apa si conservanti extrem de nocivi pentru organism. Nitritul de sodiu, un inamic Folosit pentru mentinerea culorii crenvurstilor, nitritul de sodiu (E 250) are potential cancerigen. In timpul procesului de gatire, nitritii prezenti in produsele din carne procesata se transforma intr-un compus cancerigen, o reactie care se intampla, de fapt, si in stomacul nostru, de aici venind riscul de a face diferite tipuri de cancer (bucal, esofagian, de stomac si de creier).

Hamburgerii dubleaza riscul de limfom Dr. James R. Cerhan, profesor asistent la Universitatea din Iowa, recomanda reducerea carnii rosii si a grasimii in alimentatie si ne recomanda sa consumam cat mai multe vegetale. In opinia sa, abuzul de carne rosie este legat de aparitia cancerului glandelor limfatice. Dr. Cerhan a realizat un studiu pe 35.000 de femei din Iowa si a descoperit ca acelea care aveau un consum de carne rosie de peste o treime din totalul alimentelor au prezentat un risc aproape dublu de limfom fata de cele cu un consum mai mic de o treime. Astfel, a manca hamburgeri mai mult de patru ori pe saptamana inseamna mai mult decat dublarea riscului de limfom non-Hodkin la femei. Mai mult, femeile ar putea sa reduca riscul de limfom cu 36% printr-o dieta care sa cuprinda fructe de trei ori (sau chiar mai mult) pe zi.