Acasă Romani in strainatate Doi romani au murit intr-un accident grav pe o autostrada din Marea...

Doi romani au murit intr-un accident grav pe o autostrada din Marea Britanie!

56

Cinci persoane, printre care doi români, au murit, iar altele au fost rănite după ce un camion s-a lovit cu un autoturism, miercuri, pe o autostradă, în centrul Marii Britanii, în apropierea oraşului Birmingham, informează BBC News online.

Două persoane din cele cinci care au murit după ce un camion s-a lovit cu un autoturism, pe o autostradă în centrul Marii Britanii, în apropierea oraşului Birmingham, erau originari din comuna Tulnici, judeţul Vrancea. ”Au plecat la muncă să achite o casă pentru băiatul lor”, spune primarul comunei.

Primarul comunei Tulnici din judeţul Vrancea, Aurel Boţu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că două persoane din cele cinci care au murit în urma accidentului din apropierea oraşului Birmingham erau originari din comuna pe care o conduce.

Erau doi soţi, doi oameni simpli, care s-au dus în Anglia să muncească. S-a întâmplat necazul în timp ce se deplasau la muncă, miercuri dimineaţa, aceştia erau pe autostradă. Au mai fost plecaţi, au fost şi în Italia, apoi au mers în Anglia, după ce şi-au găsit acolo de muncă”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, femeia are un băiat din prima căsătorie, în vârstă de 23 sau 24 de ani, însă soţul ei avea grijă de acesta de parcă ar fi fost al lui.

Edilul a adăugat că cei doi soţi aveau 47 de ani.

”Erau oameni care îşi vedeau de treaba lor, muncitori, au lucrat şi acasă, în comună. Ştiu că mai stăteau acolo cu câteva persoane în gazdă, în Anglia, unde lucrau în agricultură. Am înţeles că se duceau acum la cules de căpşuni”, a spus primarul.

Aurel Boţu a adăugat că va discuta, vineri, cu aleşii locali, modalităţile prin care pot contribui la ajutorarea fiului femeii.

Vom lua legătura cu el să vedem ce formalităţi trebuie să fie făcute. Îi cunosc bine şi ştiu ce nevoi au. Am primit cu tristeţe vestea”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, cei doi soţi i-au cumpărat băiatului o casă, după ce au muncit mai multă vreme în străinătate, dar au reuşit să achite doar jumătatea din valoarea acesteia, motiv pentru care au plecat din nou la muncă, în străinătate.

Accidentul a avut loc miercuri dimineaţă, pe Autostrada M6, în regiunea Staffordshire.

Un camion s-a lovit cu un autoturism Nissan Micra, în zona Stoke-on-Trent / Stafford.

Cele cinci persoane aflate în autoturism – patru femei şi un bărbat, toţi adulţi – au murit în accidentul rutier.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos