Acasă Cultura Doliu in teatrul romanesc: Un cunoscut actor s-a stins din viata!

Doliu in teatrul romanesc: Un cunoscut actor s-a stins din viata!

412

Actorul Marius Cisar – directorul Centrului Cultural Reduta – s-a stins astăzi, în urma unui infarct, anunță NewsBV. Acesta era la serviciu, în biroul de la Centrul Cultural Reduta.

A jucat în mai multe piese la Teatrul Sică Alexandrescu. A fost un factor de echilibru în momentele în care teatrul brașovean era un butoi de pulbere și încerca să aducă liniștea pe scena instituției. A condus ca manager Centrul Cultural Reduta. Era căsătorit.

Marius Cisar era absolvent al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi, Facultatea de Teatru, promoția 1994. De atunci, era actor al Teatrului “Sică Alexandrescu” din Braşov unde a devenit cunoscut publicului prin cele peste cincizeci de roluri interpretate până în prezent.

Din 2009 ocupa funcţia de manager al Centrului Cultural Reduta, punând bazele unui festival naţional de teatru dedicat liceenilor, ”Amprente”, dar și a unui important festival național de teatru politic, destinat teatrelor profesioniste, ”Scenele Memoriei”.

S-a remarcat în special pentru deschiderea instituţiei către tinerii artişti. Timp de doi ani a fost profesor de dicție la Universitatea de Jurnalism Româno-Canadiană, iar în ultimii șapte ani a colaborat cu Institutul Cultural Român ca profesor de arta actorului în cadrul Taberei internaționale de limbă, cultură și civilizație românească.

Timp de doi ani, a colaborat ca mentor în cadrul Școlii de televiziune IMedia Pro, disciplina arta vorbirii. Motto-ul său era: ”arta este un anume spațiu de respirat pentru spirit”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos