Acasă ACTUALITATE Dosar DNA: In noaptea OUG 13 ministrul Iordache a furat si distrus...

Dosar DNA: In noaptea OUG 13 ministrul Iordache a furat si distrus un document important!

813

Procurorii DNA spun că expunerea ministrului Justiției în ședința de Guvern a durat 2-3 minute, iar proiectul OUG nr 13/31.01.2017 a fost aprobat în unanimitate. 2-3 minute a durat declanșarea celei mai mari crize din istoria României!

Procurorii DNA au refacut cronologia noptii de 31 ianuarie in care Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanta de Urgenta 13. DNA arata intr-un comunicat ca la guvern au avut loc in acea noapte “discutii tensionate” intre reprezentantii Ministerului Justitiei si cei ai Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul (condus de Gratiela Gavrilescu), pentru ca cel din urma minister “critica nemotivarea urgenței proiectului de modificare a Codului Penal”.

„Pe parcursul urmăririi penale au rezultat probe în sensul că primul aviz, cel cu observații și propuneri, transmis prin fax de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul către Ministerul Justiției, a fost distrus în interiorul ultimului minister menționat.

De asemenea, și originalul primului aviz cel cu observații și propuneri, emis de MRP și predat reprezentanților Ministerului Justiției, a fost sustras, la acest moment nemaifiind identificat în rândul documentelor existente în cadrul Ministerului Justiției.

De asemenea, există date că ar fi fost plăsmuite și alte documente care să justifice mențiunile nereale din condica de predare primire de la cabinetul ministrului Justiției” se arată în comunicatul DNA.

DNA mai arata in comunicatul citat ca “personalul de specialitate din cadrul Ministerului Justiției a întocmit 6 note prin care exprimau critici la adresa proiectelor amintite”. De asemenea, DNA arata ca Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, si-a dat avizul pentru OUG 13 chiar in noaptea de 31 ianuarie, cand a avut loc sedinta prin care a fost adoptata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos