Acasă Stirea zilei Doua eleve de origine romana au DAT O LECTIE irlandezilor!

Doua eleve de origine romana au DAT O LECTIE irlandezilor!

Maria Louise Fufezan(16 ani) şi Diana Bura(15 ani), două eleve de origine română din orașul Balbriggan, Irlanda au câștigat marele premiu al concursului de ştiinţe BT Young Scientist and Technology Exhibition 2016 cu proiectul An Investigation into the Effects of Enzymes used in Animal Feed Additives on the Lifespan of Caenorhabditis Elegans.

Proiectul celor două prezintă pagubele produse fertilităţii solului de modul de hrănire al animalelor. Ideea acestui proiect a apărut când Diana şi-a vizitat bunica şi a observat că găinile din ferma acesteia sunt mult mai mici decât cele găsite în comerţ şi a decis să descopere motivul.

Maria Louise, 16 ani, şi Diana, 15 ani, provin din familii de români din Transilvania şi a fost prima lor participare la acest concurs. Elevele au fost recompensate cu un cec de 5.000 de euro şi cu posibilitatea de reprezenta Irlanda, în luna septembrie, la Bruxelles, în competiţia europeană, informează digi24.ro.

 „Suntem mândri că acest concurs continuă să fie o rampă de lansare pentru viitorii antreprenori, academicieni, oameni de ştiintă şi avem mulţi câştigători ale ediţiilor trecute care dovedesc asta. Felicitări Mariei şi Dianei, care se alătură listei de câştigători şi care vor avea ocazia să reprezinte Irlanda în competiţia europeană,”a declarat Shay Walsh, director general BT Irlanda
URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCea mai PROASTA VESTE a anului: Guvernul introduce TAXA DE AUTOSTRADA! Vezi cat vei plati pe Bucuresti-Constanta sau Bucuresti-Pitesti!
Articolul următorO boala cauzata de paine afecteaza tot mai multi romani. Care sunt primele semne?