26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăSocialAngajariDovada ca pandemia este abia la inceput: Americanii au planuri mari pentru...

Dovada ca pandemia este abia la inceput: Americanii au planuri mari pentru 2022

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Dezvoltatorul american de vaccinuri Novavax anticipează că în 2022 va livra cel puţin 2 miliarde de doze din vaccinul său pentru Covid,19, transmite Reuters.

Compania, care a anunţat în iunie că vaccinul său a arătat o eficacitate de peste 90%  într-un studiu clinic în fază târzie efectuat în SUA, a declarat că este pe cale să depună o cerere de utilizare de urgenţă a vaccinului său la Administraţia pentru Medicamente  şi Alimente din SUA, în trimestrul patru, informează News.ro.

Novavax a reiterat la o conferinţă privind asistenţa medicală organizată de Morgan Stanley că va fabrica aproximativ 100 de milioane de doze pe lună până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al acestui an, urmând ca producţia să crească la 150 de milioane de doze în trimestrul patru.

„Suntem deja angajaţi în conversaţii despre achiziţii incrementale pentru a doua jumătate a anului 2022, precum şi pentru începutul anului 2023, în special având în vedere ratele actuale de vaccinare din întreaga lume”, a declarat John Trizzino, director comercial la Novavax, adăugând că strategia de rapel ar crea o cerere suplimentară pentru vaccinurile sale.

În ultimele luni, Novavax a încheiat mai multe acorduri de livrare la nivel global pentru vaccinul său pe bază de proteine, inclusiv un acord cu Comisia Europeană pentru 200 de milioane de doze.

Ultimele stiri