Acasă ACTUALITATE Dupa ce a NEGAT ani de zile, Iliescu recunoaste acum ca CIA...

Dupa ce a NEGAT ani de zile, Iliescu recunoaste acum ca CIA a avut inchisori in Romania!

In interviul acordat Spiegel Online, Iliescu a povestit ca in perioada sfarsit de 2002 – inceput de 2003 „aliatii nostri americani ne-au rugat sa le punem la dispozitie un sediu”. In calitate de sef de stat la acea vreme, Iliescu a aprobat cererea in principiu. De detalii s-ar fi ocupat fostul sef al administratiei prezidentiale si consilier pe securitate nationala Ioan Talpes, afirma Spiegel.

iliescuIon Iliescu, scrie revista, vorbeste insa numai despre un „sediu”. Ca acolo ar fi functionat o inchisoare secreta nu stia, conform spuselor sale. „Era vorba despre un gest de bunavointa in perioada de dinaintea aderarii noastre la NATO”, a declarat fostul presedinte pentru Spiegel. „Noi nu ne-am amestecat in activitatile lor de acolo. Mie, ca sef de stat, mi s-a parut o chestiune minora. Eram aliati, luptam impreuna in Afganistan si Orientul Mijlociu, asa ca nu am mers in detaliu in ceea ce priveste cererea unui aliat de a avea un sediu in Romania”. Daca ar fi stiut ce urma sa aiba loc acolo, raspunsul „cu siguranta nu ar fi fost pozitiv”, a mai spus Iliescu pentru Spiegel. „Din aceasta situatie am invatat ca pe viitor sa fim mai atenti si sa cantarim cu constiinciozitate problema”.

Ioan Talpes, care fusese sef la SIE in perioada 1992 – 1997, a recunoscut anul trecut, tot pentru Spiegel, in calitate de prim ofiter roman care facea acest gest, ca CIA a avut in Romania un „centru de tranzit”.

Sursa: Realitatea.net

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrezentatorul B1 TV, Catalin Striblea, a inceput SA PLANGA IN DIRECT!
Articolul următorInca o acuzatie de PLAGIAT pentru Guvernul copy-paste!