Acasă ACTUALITATE După ce a pierdut alegerile, o fostă primăriță a ajuns gunoier

După ce a pierdut alegerile, o fostă primăriță a ajuns gunoier

La doi ani și jumătate după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat de primar în Goteborg, Suedia, Ann-Sofie Hermansson a ieșit complet din politică și lucrează ca șofer pe mașina de gunoi la compania municipală, scrie Politico, într-un reportaj citat de Libertatea.

Timp de aproape 3 ani a condus al doilea oraș al țării sale. Acum, conduce un camion mare care colectează gunoiul. Orașul este același, Goteborg. Ceea ce s-a schimbat pentru vechea sindicalistă și principalul exponent al social-democraților suedezi, Ann-Sofie Hermansson, este perspectiva din care se uită la el: de la scaunul superior al administrației orașului, la cel de șofer.

Oamenii mă întreabă uneori ce naiba fac aici, dar aceasta este o soluție bună pentru mine. În plus, trebuie să plătesc chiria.”, spune femeia care are 56 de ani. Foștii politicieni aleg de obicei slujbe bine plătite de consultanți Alegerea fostului primar este surprinzătoare, mai ales în comparație cu cele ale celorlalți colegi ai săi, atât din ​​Suedia, cât și în restul lumii, care după cariera lor politică s-au lansat în activități de relații publice bine plătite sau consultanți ai marilor companii. Este cazul fostului prim-ministru suedez Fredrik Reinfeldt sau al fostului ministru de finanțe Andres Borg, duetul care a condus țara din 2006 până în 2014, care au ales un post mai canonic pentru un fost politician, acela de consultanți pentru băncile americane. „Astfel de locuri de muncă nu erau pentru mine.”, spune Hermansson. Născută pe o insulă de câteva mii de suflete, la 19 ani a plecat de acasă pentru a lucra ca metalurgist la Volvo. În fabrica producătorului național de automobile, Hermansson și-a început cariera politică, mai întâi ca sindicalist, apoi ca exponent al social-democraților, cu funcții și în Parlamentul UE. E un politician cunoscut acasă și în străinătate.

Citeşte întreaga ştire: O fostă primăriță din Suedia s-a reprofilat, după ce-a pierdut alegerile: e șofer pe mașina de gunoi

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentGuvernul schimba regulile: Noile conditii pentru concediul și indemnizația de creștere a copilului
Articolul următorCriza in SUA cum doar pe vremea comunistilor mai vedeai la noi: Bataie in benzinarii pe combustibil!